F1 - Τι συμβαίνει στα μονοθέσια όταν πάρουν… σύνταξη; (vid)

F1 - Τι συμβαίνει στα μονοθέσια όταν πάρουν… σύνταξη; (vid)
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι κάνουν οι ομάδες στα μονοθέσια όταν ολοκληρώνεται μια αγωνιστική σεζόν της Formula 1; Παρακάτω, ακολουθεί η απάντηση.

Κάθε χρόνο, οι ομάδες της Formula 1 δαπανούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ώστε τα δύο τους μονοθέσια να αγωνιστούν στα Grand Prix. Ωστόσο μετά από ένα ημερολογιακό έτος, τα «παρκάρουν» και τη θέση τους παίρνουν αυτά της επόμενης σεζόν.

Ορισμένα παραμένουν σε ειδικούς χώρους εντός του εργοστασίου ή τοποθετούνται ως εκθέματα σε άλλους χώρους. Άλλα, τροποποιούνται ώστε να πάρουν μέρος σε showruns σε διάφορα μέρη του πλανήτη (όπως συνέβη με το Red Bull Showrun by Alumil) ή σε εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Στη Mercedes-AMG Petronas F1 διαθέτουν ένα τεράστιο χώρο που ονομάζουν «Heritage Collection». Εκεί τοποθετούνται όλα τα μονοθέσια μετά το τέλος κάθε σεζόν και περνάνε από μα διαδικασία συντήρησης. Μία εξειδικευμένη ομάδα ανθρώπων, αναλαμβάνει την ολική ανακατασκευή των μονοθεσίων και την επιστροφή τους στην κατάσταση που είχαν όταν εκκίνησαν στον τελευταίο τους αγώνα.

Επιπλέον, για να μπορέσουν να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση τα μηχανικά μέρη, βάζουν μπρος τα μονοθέσια και πραγματοποιούν ορισμένους ελέγχους. Στο κτίριο αυτό βρίσκονται όλα τα μονοθέσια από το 2010 κι έπειτα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που κατέκτησαν τα οκτώ συνεχόμενα πρωταθλήματα κατασκευαστών, όπως και τα κράνη οδηγών που έχουν φορέσει τα χρώματα της ομάδας του Μπράκλεϊ.

 

Δείτε παρακάτω το βίντεο της Mercedes για το πώς συντηρεί μονοθέσια που έχουν πάρει… σύνταξη.

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!