Η MV Agusta τιμάει την πρώτη της μοτοσικλέτα

Κώστας Παστρίμας
Η MV Agusta τιμάει την πρώτη της μοτοσικλέτα
Η MV Agusta συμπληρώνει τα 80 χρόνια από την πρώτη της μοτοσικλέτα με μια ειδική έκδοση της Superveloce.

O 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος για την MV Agusta ήταν, όπως και για πολλές άλλες εταιρείες, μια μεγάλη ευκαιρία να ευημερήσουν μπαίνοντας στο παιχνίδι της κατασκευής πολεμικού υλικού. Η εταιρεία του Ντομένικο Αγκούστα το 1943 είχε ήδη ξεκινήσει να προμηθεύει υλικό στην πολεμική αεροπορία της Ιταλίας, ωστόσο δεν είχε παραμελήσει την ανάγκη για φτηνή αστική μετακίνηση τις δύσκολες χρονιές του πολέμου.

Εκείνη τη χρονιά λοιπόν οι μηχανικοί της MV Agusta κατασκεύασαν τον πρώτο κινητήρα για μοτοσικλέτα τον οποίο τοποθέτησαν σε ένα δίκυκλο με ξύλινο πλαίσιο. Ο πόλεμος ωστόσο στάθηκε εμπόδιο να υπάρξει εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση με αποτέλεσμα τα σχέδια του κινητήρα να παγώσουν.

MV Agusta

Μετά τη λήξη του πολέμου το πρώτο πράγμα που έκανε ο Ντομένικο Αγκούστα ήταν να ολοκληρώσει το σχέδιο παρουσιάζοντας την πρώτη μοτοσικλέτα του. Ο κινητήρας ήταν ο μονοκύλινδρος των 98 κ.εκ. που είχε σχεδιαστεί το 1943 και η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα θεωρήθηκε η πρώτη στην μεταπολεμική εποχή.

MV Agusta

Έχουν περάσει 80 χρόνια από τη δημιουργία του κινητήρα 98 και η MV Agusta αποφάσισε να το γιορτάσει με μια ειδική έκδοση της Supeveloce. Η MV Agusta Superveloce 98 Edizione Limitata θα κατασκευαστεί σε μόλις 300 αντίτυπα και όπως αναφέρει η εταιρεία απευθύνεται σε εκλεκτούς συλλέκτες. Ο χρωματισμός είναι εμπνευσμένος από την πρώτη μοτοσικλέτα και ονομάζεται Rosso Verghera και έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη διαδικασία βαφής.

MV Agusta

Μαζί με τη μοτοσικλέτα η MV Agusta παρέχει και το Racing kit το οποίο περιλαμβάνει εξάτμιση της Arrow με ασύμμετρες απολήξεις, ειδική ECU με αγωνιστικές χαρτογραφήσεις και περισσότερες παραμετροποιήσεις στα ηλεκτρονικά της μοτοσικλέτας. Η τιμή της Superveloce 98 Edizione Limitata δεν ανακοινώθηκε από την MV Agusta.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!