MotoGP: Ο Μαρτίν έβαλε φωτιά στη μάχη του τίτλου (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
MotoGP: Ο Μαρτίν έβαλε φωτιά στη μάχη του τίτλου (vid)
Τα αποτελέσματα του Σπριντ στην Ταϊλάνδη έδωσαν νέο ενδιαφέρον στη μάχη του φετινού τίτλου.

Πάνω που ο Πέκο Μπανάια έδειχνε να έχει τον τίτλο του μεγάλου φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, ήρθαν τα αποτελέσματα του Σπριντ στο πλαίσιο του MotoGP της Ταϊλάνδης για να βάλουν για τα καλά και πάλι στο παιχνίδι τον Χόρχε Μαρτίν.

O Ισπανός αναβάτης της Pramac Ducati μετέτρεψε την pole position στην έβδομη φετινή του νίκη σε αγώνα Σπριντ και μείωσε τη διαφορά του από τον αναβάτη της Ducati. Συγκεκριμένα στους 18 βαθμούς, μιας και ο Ιταλός περιορίστηκε στην έβδομη θέση της κατάταξης, με αποτέλεσμα να πάρει μόλις 3 βαθμούς έναντι 12 του νικητή.

Έτσι το πλεονέκτημα των 27 πόντων, μειώθηκε σημαντικά ενώ έχουμε ακόμα μπροστά μας τον αγώνα της Κυριακής στην πίστα Τσανγκ αλλά και τις μάχες στη Σεπάνγκ της Μαλαισίας, την πίστα Λουσέιλ στο Κατάρ και το μεγάλο φινάλε της σεζόν στο σιρκουί Ρικάρντο Τόρμο της Βαλένθια.

Αυτό σημαίνει πως ακόμα και ο τρίτος της βαθμολογίας και έβδομος στο Σπριντ της πίστας Τσανγκ, Μάρκο Μπεζέκι, έχει μαθηματικά ελπίδες για να «κλέψει» τον τίτλο από τους προαναφερθέντες.

Αναλυτικά η βαθμολογία:

Η βαθμολογία του MotoGP

Ο «κυρίως» αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί της Κυριακής (ώρα Ελλάδας).

Φωτογραφίες: Pramac Ducati/Facebook

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!