MotoGP: Οι βαθμολογίες μετά το GP Ταϊλάνδης

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Οι βαθμολογίες μετά το GP Ταϊλάνδης
Η μάχη για τον τίτλο γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα, με τον Μαρτίν να κόβει αυτό το Σαββατοκύριακο τη διαφορά από τον Μπανάια στο μισό.

Πριν από το GP Ταϊλάνδης οι δύο μονομάχοι για τον τίτλο στο Πρωτάθλημα Αναβατών, οι Πέκο Μπανάια και Χόρχε Μαρτίν, είχαν διαφορά 27 βαθμών υπέρ του Ιταλού πρωταθλητή με την εργοστασιακή Ducati και η πλάστιγγα έδειχνε να γέρνει προς το μέρος του. Υστερα ήρθε το 3ήμερο στην πίστα της Μπουριράμ και ο Μαρτίν με δύο επιβλητικές νίκες στο Σπριντ και στο grand prix μείωσε τη διαφορά στους 13 βαθμούς και όχι απλώς έμεινε ζωντανός στη μάχη του τίτλου, αλλά δείχνει το ίδιο απειλητικός με την εποχή που είχε περάσει μπροστά στη βαθμολογία. Μένουν ακόμα τρεις αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ακόμα και ο Μάρκο Μπετζέκι που βρίσκεται 79 βαθμούς πίσω από τον Μπανάια έχει ακόμα μαθηματικές -αλλά όχι πραγματικές- ελπίδες για τον τίτλο.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Αναβατών

ridersridersriders

Εδώ και πολλούς αγώνες η Ducati έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών αλλά το πρωτάθλημα των ομάδων παραμένει ακόμα ανοιχτό. Ωστόσο, η Prima Pramac έχει σαφέστατο προβάδισμα 97 βαθμών έναντι της Mooney VR46 και είναι απλώς θέμα χρόνου να εξασφαλίσει αυτόν τον τίτλο.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Κατασκευαστών

constructors

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Ομάδων

teams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!