Η Volkswagen διάλεξε όνομα για το ηλεκτρικό της station wagon

Η Volkswagen διάλεξε όνομα για το ηλεκτρικό της station wagon

Κώστας Μπιτσικώκος
Η Volkswagen διάλεξε όνομα για το ηλεκτρικό της station wagon
Στις πρώτες φωτογραφίες το αυτοκίνητο φέρει καμουφλάζ, καθώς το λανσάρισμά του στην Ευρώπη θα γίνει το επόμενο έτος.

Τα ηλεκτρικά αποτελούν το μέλλον στην αυτοκίνηση, όμως τα station wagon παραμένουν δημοφιλή σε αρκετές χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Για να συνδυάσει αυτά τα δύο, η Volkswagen δημιούργησε το ID.7 Tourer: ένα μοντέλο που ξεπερνά σε μήκος τα 5 μέτρα, δανείζεται τεχνολογία από το ID.7 και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2024.

Το καμουφλάζ κρύβει ορισμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες του αμαξώματος, όχι όμως το αεροδυναμικό του σχήμα: με συντελεστή οπισθέλκουσας Cd μόλις 0,24, συμβάλλει στη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και στην αύξηση της αυτονομίας.

Δείτε ακόμα: Πόσο κοστίζει το Volkswagen ID.7 στην Ελλάδα

Η πλατφόρμα ΜΕΒ προσφέρει πλούσιους χώρους για 5 επιβάτες και τις αποσκευές τους. Το πορτμπαγκάζ έχει όγκο από 545 λίτρα (σε πενταθέσια διάταξη) έως 1.714 λίτρα (όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα).

Η Volkswagen δεν ανακοίνωσε ακόμα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ID.7 Tourer, θεωρείται όμως δεδομένο ότι εφοδιάζεται με το ηλεκτρικό μοτέρ των 286 ίππων που κινεί τους πίσω τροχούς, μεγάλη μπαταρία για αυτονομία άνω των 600 χλμ. και δυνατότητα ταχυφόρτισης 200 kW.

Volkswagen
Φωτογραφία: Volkswagen AG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!