F1 - Το στατιστικό που μαρτυρά την πίεση στον Πέρεζ (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Το στατιστικό που μαρτυρά την πίεση στον Πέρεζ (vid)
Στον αγώνα της πατρίδας του ο οδηγός της Red Bull Racing έπεσε σε μία παγίδα που συνήθως αποφεύγει.

Η πίεση που ασκείται τον τελευταίο μήνα στον Σέρχιο Πέρεζ είναι μεγάλη, σχεδόν αφόρητη. Ο Μεξικανός έχει να κερδίσει από τον Απρίλιο, στο Grand Prix του Μπακού και έχει πραγματικά ισοπεδωθεί αγωνιστικά από τον teammate του και παγκόσμιο πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν.

Με την τελευταία του παρουσία στο βάθρο να είναι στο Grand Prix Ιταλίας και τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία των οδηγών να είναι πλέον εν αμφιβόλω, ο 33χρονος ήθελε όσο τίποτα να επιστρέψει στις επιτυχίες στον αγώνα της πατρίδας του.

Όμως παρά τις προσπάθειές του, στις κατατακτήριες ήταν μόλις πέμπτος, πίσω από τον teammate του – πίσω ακόμα κι από τον Ντάνιελ Ρικάρντο της Scuderia AlphaTauri που φημολογείται πως μπορεί να του «φάει» τη θέση.

 

Όταν λοιπόν έκανε πολύ καλή εκκίνηση στον αγώνα, παρασύρθηκε όπως ήμασταν βέβαιοι πως θα κάνει και το είχαμε τονίσει στο blog πριν τη μάχη στην Πόλη του Μεξικού. Η υπέρ-αισιόδοξη κίνησή του, τον έθεσε εκτός αγώνα και ταυτόχρονα, πιστοποίησε την πίεση που του ασκείται.

Διότι ο Πέρεζ είναι συνήθως ο πιο προσεκτικός οδηγός στις εκκινήσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ μετράει 254 εκκινήσεις, ήταν μόλις η τέταρτη φορά που εγκατέλειψε από συμβάν στον πρώτο γύρο!

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως τέσσερις έχει και ο Λανς Στρολ, από πέντε οι Εστεμπάν Οκόν και Σαρλ Λεκλέρ, ο Φερστάπεν έξι ενώ στις επτά είναι ο Κάρλος Σάινθ και ο Φερνάντο Αλόνσο των 374 εκκινήσεων! Ένας ακόμα οδηγός που είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στο στρίμωγμα της πρώτης στροφής.

Στο Grand Prix του Σάο Πάολο θα εκκινήσει από την ένατη θέση. Παρακολουθήστε τον αγώνα «ανάμεσα σε δύο λίμνες» μέσω του LIVE powered by Ford, εδώ στο Gazzetta.

Mε περιγραφή, σχολιασμό, παρασκήνιο, εικόνες απ’ όσα συμβαίνουν στη Βραζιλία και «εκκίνηση» στις 18.30.

Τα LIVE του Gazzetta από τη Βραζιλία

Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!