WEC - Οι Iron Dames έγραψαν ιστορία στο Μπαχρέιν (vid)

WEC - Οι Iron Dames έγραψαν ιστορία στο Μπαχρέιν (vid)
Το αμιγώς γυναικείο πλήρωμα που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, σημείωσε μια τεράστια επιτυχία που αποτελεί πηγή έμπνευσης για κάθε νεαρή γυναίκα οδηγό αγώνων.

O τελευταίος αγώνας του WEC για το 2023 μας χάρισε μια ιστορική στιγμή. Μπορεί η Toyota Gazoo Racing να κατέκτησε το πρωτάθλημα οδηγών και τη νίκη στην κατηγορία Hypercar στις 8 Ώρες του Μπαχρέιν, όμως τα βλέμματα «έκλεψε» μια άλλη ομάδα.

Πρόκειται για τις Iron Dames, την αμιγώς γυναικεία ομάδα που πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή της στο πρωτάθλημα. Οι Σάρα Μπόβι, Μισέλ Γκατάν και Ραχέλ Φρέι, κέρδισαν τον παρθενικό τους αγώνα στο WEC με την 1η θέση της κατηγορίας LMGTE στην πίστα του Σακχίρ και σημείωσαν ένα αποτέλεσμα που θα μείνει στην ιστορία. Για να πάρουν αυτό το αποτέλεσμα έπρεπε να παλέψουν σκληρά, καθώς η διαφορά τους από τη δεύτερη θέση ήταν μόλις 5,5 δευτερόλεπτα.

Iron Dames

Έγιναν το πρώτο αμιγώς γυναικείο πλήρωμα που κέρδισε αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Επίσης κατέκτησε τη νίκη στον τελευταίο αγώνα της κατηγορία LMGTE, η οποία ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του WEC από τον πρώτο αγώνα της σύγχρονης ιστορίας του.

Με αυτή τη νίκη, οι Iron Dames τερμάτισαν στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών της κατηγορίας GTE για το 2023, ανάμεσα σε πολύ αξιόλογες και δυνατές ομάδες. Έτσι απέδειξαν πως τα στερεότυπα που αφορούν γυναίκες οδηγούς μπορούν να καταρριφθούν σε κορυφαίο επίπεδο. Πέρα από τη νίκη στο Μπαχρέιν, οι Iron Dames κατέκτησαν τρεις pole position φέτος.

Η Μισέλ Γκατάν που έφερε τη ροζ Porsche 911 RSR στον τερματισμό, δήλωσε: «Το τελευταίο stint ήταν πολύ δύσκολο και αγχωτικό αλλά οι οδηγίες από το μηχανικό μου με βοήθησαν πολύ. Έβλεπα στους καθρέφτες την αντίπαλη Aston Martin. Πίεσα πάρα πολύ για να ανοίξω τη διαφορά και το κατάφερα. Θέλαμε πάρα πολύ να πάρουμε τη νίκη και γι’ αυτό είμαστε εδώ. Αποδεικνύουμε πως μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους πάντες επί ίσοις όροις».

Η Ραχέλ Φρέι, μίλησε για τη νίκη των Dames στο Μπαχρέιν: «Αποδείξαμε πως δύσκολα μπορούμε να λυγίσουμε υπό πίεση. Είναι μια πολύ φορτισμένη συναισθηματικά στιγμή, η πρώτη μας νίκη μετά από 5 χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο. Με κάνει περήφανη το γεγονός πως μπορούμε να πάρουμε νίκες σε κορυφαίο επίπεδο αγώνων GT. Ευελπιστώ αυτή την επίδοση να τη δουν οι νέες γενιές. Έχουμε νέες Iron Dames οι οποίες έρχονται στο προσκήνιο και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενη».

Η Σάρα Μπόβι πρόσθεσε: «Γνωρίζαμε τι να περιμένουμε. Είχαμε το ρυθμό και όλη η ομάδα δούλεψε εξαιρετικά. Επιτέλους ήρθε η πρώτη μας νίκη στο WEC. Μας πήρε πολύ καιρό αλλά το καταφέραμε».

Φωτογραφίες: Iron Dames, Focus Pack Media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!