WEC - O Ρόσι σε νέες περιπέτειες στους αγώνες αντοχής

WEC - O Ρόσι σε νέες περιπέτειες στους αγώνες αντοχής
Ο Ιταλός θρύλος των δύο τροχών συνεχίζει να εξερευνεί όλο το φάσμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και βρέθηκε πίσω από το τιμόνι ενός πρωτότυπου αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Η νέα καριέρα του Βαλεντίνο Ρόσι στους αγώνες αντοχής συνεχίζεται και μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο. Ο Ιταλός αγωνίστηκε για δύο σεζόν με την Team WRT στο GT World Challenge Europe, κάνοντας πολύ σημαντικά βήματα προόδου.

Ο Ρόσι ετοιμάζεται για την αγωνιστική σεζόν του 2024 και τα πλάνα του παίρνουν σιγά-σιγά μορφή. Όπως δήλωσε στο Gazzetta και τον Στάθη Κοκκορόγιαννη στο πλαίσιο του τελικού του GT World Challenge στη Βαρκελώνη, επόμενος προορισμός του είναι το WEC.

Μάλιστα, πήρε μέρος στο επίσημο Rookie Test που πραγματοποιήθηκε στο Μπαχρέιν, μία ημέρα μετά τον αγώνα διάρκειας 8 ωρών που κέρδισε η Toyota Gazoo Racing. Εκεί ο Ρόσι οδήγησε το Oreca 07 LMP2 της WRT και πήρε μια πρώτη γεύση από αγωνιστικό πρωτότυπο στην καριέρα του.

Βαλεντίνο Ρόσι

Ο Ιταλός σημείωσε συνολικά 67 γύρους και είχε ως ταχύτερη επίδοση το 1:55,118. Ο χρόνος του ήταν 0,835 δευτερόλεπτα πιο αργός από την ταχύτερη επίδοση της ημέρας. Οι χρόνοι μπορεί να μην έχουν τόση σημασία, μιας και στόχος του ήταν να αποκτήσει εμπειρία σε ένα εντελώς καινούργιο περιβάλλον.

Η Team WRT είναι η εργοστασιακή ομάδα της BMW και αναμένεται να πάρει μέρος στην κατηγορία το 2024 Hypercar με την M Hybrid V8 και στη νεοσύστατη LMGT3 με την M4 GT3. Ο Ρόσι αναμένεται να είναι ένας εκ των οδηγών στην κατηγορία LMGT3 και στόχος του είναι να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής και στους τέσσερις τροχούς.

Πέρα από το πρεστίζ του παγκοσμίου πρωταθλήματος, θα επιχειρήσει να κατακτήσει τη νίκη στις 24 Ώρες Λε Μαν, το διαμάντι στο πρόγραμμα του WEC.

Φωτογραφίες: WEC/Twitter-X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!