Rimac Nevera: Ρεκόρ Γκίνες για την υψηλότερη ταχύτητα με όπισθεν (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Rimac Nevera: Ρεκόρ Γκίνες για την υψηλότερη ταχύτητα με όπισθεν (vid)
Είναι ηλεκτρικό, κοστίζει 2,5 εκατ. ευρώ και χρειάζεται λιγότερο από 2 δλ. για το 0-100 χλμ/ώρα. Ποια ταχύτητα όμως μπορεί να φθάσει με την... όπισθεν;

Το Nevera – το ηλεκτρικό hypercar της κροατικής Rimac – θα κατασκευαστεί σε μόλις 150 μονάδες, με το πρώτο αυτοκίνητο να βρίσκεται στο γκαράζ του πρώην πρωταθλητή της Formula 1, Νίκο Ρόσμπεργκ. Με 1.914 ίππους και 2.360 Nm ροπής από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε τροχό), το Nevera επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα και έχει μέγιστη ταχύτητα που ξεπερνά κατά πολύ τα 400 χλμ/ώρα!

Στη Rimac σκέφτηκαν ότι μπορεί να καταρρίψει ένα ακόμα ρεκόρ, αυτό της μεγαλύτερης ταχύτητας προς τα πίσω. Καθώς δεν έχει κιβώτιο με σχέσεις – όπως τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης – τα τέσσερα ηλεκτρικά του μοτέρ χαρίζουν απίστευτη επιτάχυνση είτε προς τα εμπρός είτε προς τα πίσω.

Υπό το βλέμμα ανθρώπων του οργανισμού Guinness World Records, το Rimac Nevera έπιασε στην πίστα δοκιμών του Πάπενμπουργκ (στη βορειοδυτική Γερμανία) ταχύτητα 275,74 χλμ/ώρα με την όπισθεν! Δημιουργώντας νέο Ρεκόρ Γκίνες στην κατηγορία.

To προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας με την όπισθεν ήταν 165,08 χλμ/ώρα και είχε σημειωθεί το 2001 από τον Ντάρεν Μάνινγκ με ένα Caterham 7 Fireblade.

Rimac Nevera

Photo Credtis: Rimac Automobili

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!