Με άρωμα Ντακάρ η νέα MV Agusta LXP Orioli

Κώστας Παστρίμας
Με άρωμα Ντακάρ η νέα MV Agusta LXP Orioli
Η MV Agusta αφιερώνει το νέο της adventure στον θρυλικό Έντι Οριολί.

Αυτή είναι η τρίτη και... φαρμακερή φορά που η MV Agusta επιχειρεί να παρουσιάσει τη νέα της adventure μοτοσικλέτα. Το μοντέλο πριν από δύο χρόνια είχε ανακοινωθεί ως project Lucky Explorer, ωστόσο φέτος στην έκθεση EICMA είδαμε την τελική του έκδοση που θα μπει στην παραγωγή.

Οι Ιταλοί λοιπόν παρουσίασαν την MV Agusta LXP, μια μοτοσικλέτα η οποία έχει ισχυρές ρίζες στο Rally Dakar και τους αμμόλοφους. Στην πρώτη της έκδοση ωστόσο οι άνθρωποι της MV Agusta αποφάσισαν να την αφιερώσουν σε έναν θρύλο των αγώνων Raid, τον Έντι Οριολί. Άλλωστε το όνομα της πρώτης έκδοσης είναι LXP Orioli.

MV Agusta

Η μοτοσικλέτα σχεδιάστηκε από το μηδέν και χρειάστηκε η βοήθεια του σχεδιαστικού οίκου Kiska για να έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα. Η δομή της LXP είναι ξεκάθαρα μιας μοτοσικλέτας περιπέτειας ικανή να ταξιδέψει πάνω σε κάθε έδαφος. Ο κινητήρας είναι τρικύλινδρος σε σειρά 931 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 124 ίππους και το πιο δυνατό του σημείο είναι το χαμηλό βάρος των μόλις 57 κιλών.

MV Agusta

Οι αναρτήσεις είναι ένας συνδυασμός Marzocchi και Sachs με μεγάλες διαδρομές, το πλαίσιο είναι αλουμινένιο περιμετρικό, ενώ τα φρένα είναι της Brembo. Η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με όλο το σύγχρονο ηλεκτρονικό πακέτο υποβοήθησης της οδήγησης, ενώ υπάρχουν προγράμματα οδήγησης για χωμάτινες διαδρομές και ABS Στροφής ρυθμιζόμενο με μονάδα IMU.

MV Agusta

Η νέα MV Agusta LXP Orioli θα κατασκευαστεί σε 500 αντίτυπα και μετά θα συνεχιστεί η παραγωγή με πιο «νορμάλ» εκδόσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!