Βγήκαν τα συγκρουόμενα του λούνα παρκ στο δρόμο (vid)

Κώστας Παστρίμας
Βγήκαν τα συγκρουόμενα του λούνα παρκ στο δρόμο (vid)
Πώς θα σας φαινόταν αν βλέπατε ένα αμαξάκι λούνα παρκ στο δρόμο;

Τα συγκρουόμενα αμαξάκια των λούνα παρκ είναι σταθερή αξία διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους. Πολλοί από τους εμάς (τους μεγαλύτερους) ονειρευόμασταν πιτσιρικάδες να μπορούσαμε να έχουμε ένα τέτοιο αμαξάκι στον πραγματικό κόσμο να μετακινούμασταν, κάτι που φυσικά όταν όντως μεγαλώσαμε και οδηγήσαμε καταλάβαμε ότι ήταν αδύνατο.

Για τον Νταν Ράιχορκοφ ωστόσο αυτό το όνειρο δεν έμεινε ένα απλό όνειρο, αλλά μετατράπηκε σε πραγματικότητα. Ο Αμερικανός χομπίστας αποφάσισε να δημιουργήσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο για να κινηθεί σε δημόσιους δρόμους και το κατάφερε.

βθμ

Όλα ξεκίνησαν όταν επισκέφτηκε το λούνα παρκ Knoebels και ζήτησε από τους ανθρώπους του πάρκου να μελετήσει και να μετρήσει τα συγκρουόμενα αμαξάκια. Μετά από εντατική μελέτη ο ευφάνταστος χομπίστας χρησιμοποίησε ως βάση ένα Chevrolet Aveo για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Το εξωτερικό αμάξωμα το κατασκεύασε από fiberglass και μετατόπισε στο πίσω μέρος τον κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης.

ηυυ

Για το σύστημα διεύθυνσης χρησιμοποιήθηκε η δομή μοτοσικλέτας που καταλήγει σε έναν τροχό στο εμπρός μέρος και δίνει τη δυνατότητα στο όχημα να στρίψει με μεγάλη γωνία στροφής. Αυτό πάντως δεν είναι το μοναδικό περίεργο όχημα του Ράιχορκοφ καθώς έχει φτιάξει και ένα αυτοκίνητο με πετάλια εμπνευσμένο από τα αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1950 σε μεγάλες διαστάσεις.

Δείτε το απίθανο συγκρουόμενο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!