Εμπνευσμένο από την εποχή των παγετώνων το SYM ADX TG 400

Κώστας Παστρίμας
Εμπνευσμένο από την εποχή των παγετώνων το SYM ADX TG 400
Η SYM είναι έτοιμη να κατακτήσει και την ανερχόμενη κατηγορία των adventure scooter.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον scooter που θα δούμε από την SYM την επόμενη χρονιά είναι το ADX TG 400. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο crossover scooter το οποίο προσεγγίζει με δυναμικό τρόπο τη νέα κατηγορία στοχεύοντας τα ADV350 της Honda, Peugeot XP400 και Kymco DT X360.

Το σημείο που ξεχωρίζει το νέο ADX TG 400 είναι ο σχεδιασμός του ο οποίος είναι ξεκάθαρα δυναμικός. Η SYM αναφέρει ότι εμπνεύστηκε από την προϊστορική τίγρη με τους τεράστιους κυνόδοντες που έμοιαζαν με μικρά σπαθιά. Η μάσκα εμπρός θυμίζει το ADX 125, ωστόσο η ουρά και όλο το υπόλοιπο scooter ακολουθεί μια εντελώς καινούρια αισθητική.

SYM

Πολύ ξεχωριστό είναι το αλουμινένιο ψαλίδι με τα νεύρα προς τα έξω που θυμίζουν KTM, ενώ υπάρχει ενίσχυση στη μεριά της μετάδοσης η οποία γίνεται με αλυσίδα στον πίσω τροχό. Ο κινητήρας του ADXTG 400 είναι μονοκύλινδρος 399 κ.εκ. με απόδοση πάνω από 35 ίππους, ενώ οι αναρτήσεις αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω.

SYM

Οι τροχοί είναι χυτοί 15 ιντσών με ελαστικά διπλής χρήσης της Maxxis. Στα φρένα έχει τοποθετηθεί ρυθμιζόμενο ABS το οποίο μάλιστα απενεργοποιείται στον πίσω τροχό για να μπορεί ο αναβάτης να έχει καλύτερο έλεγχο στις εκτός δρόμου διαδρομές. Επιπλέον, η SYM έχει τοποθετήσει USB θύρα φόρτισης, ρυθμιζόμενη ζελατίνα και σύστημα προειδοποίησης σε περίπτωση φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης.

SYM

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!