F1 - Βολφ: «Ο Χάμιλτον θα πάρει τον 8ο τίτλο αν…»

F1 - Βολφ: «Ο Χάμιλτον θα πάρει τον 8ο τίτλο αν…»
Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG F1, πιστεύει πως θα δούμε έναν άλλο Λιούις Χάμιλτον στην πίστα εφόσον έχει το κατάλληλο κίνητρο.

Μία ακόμη σεζόν της Formula 1 έφτασε στο τέλος της και ο Λιούις Χάμιλτον έμεινε δίχως νίκη. Για τον οδηγό που μετρά 103 νίκες, τις περισσότερες στην ιστορία του σπορ, κάποτε αυτό ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όχι όμως τα δύο τελευταία χρόνια.

Η Mercedes-AMG απέτυχε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο για να παλέψει για πρωτάθλημα. Αυτό επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την απόδοση των οδηγών της.

Περισσότερο τον Λιούις Χάμιλτον από πλευράς απόδοσης, σύμφωνα με τον Τότο Βολφ, όχι όμως σε συνολική ταχύτητα. O Αυστριακός τόνισε τι πρέπει να προσφέρει η ομάδα του στον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή για να τον δούμε να αποδίδει στο μέγιστο των ικανοτήτων του.

«Η σεζόν δεν θα επηρεάσει τον Χάμιλτον στο να είναι ο καλύτερος οδηγός του κόσμου. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως ο Λιούις θα παλέψει να πάρει τον 8ο τίτλο του αν του δώσουμε ένα σωστό μονοθέσιο. Είναι ξεκάθαρο πως με το μονοθέσιο το οποίο έχουμε, δεν μπορούσε ποτέ να είναι στην πρωτοπορία ενός αγώνα και είναι δεδομένο πως θα είχε καλά και κακά τριήμερα. Πρέπει να του δώσουμε ένα καλό μονοθέσιο, αυτό είναι η προτεραιότητά μας», ανέφερε ο Βολφ.

Επιπρόσθετα, ο Βολφ μίλησε για το όνειρο που έχει να δει περισσότερους τίτλους στο Μπράκλεϊ τις επόμενες δεκαετίες: «Έχουμε έναν πίνακα στο εργοστάσιο με όλους τους παγκόσμιους τίτλους κατασκευαστών από το 1958. Αυτός ο πίνακας αναφέρει τις χρονιές έως το 2050. Έχουμε βάλει σήματα σε όλες μέχρι σήμερα και απομένουν 27 άδειες θέσεις. Θέλω τα επόμενα 20 χρόνια να γεμίσει με περισσότερα σήματα της Mercedes».

Φωτογραφίες: Mercedes/LAT

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!