F1 - H McLaren έκανε μεταγραφή «ενέργειας» από τη Mercedes (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - H McLaren έκανε μεταγραφή «ενέργειας» από τη Mercedes (vid)
Ένας χορηγός που είχε συνδεθεί εδώ και μία δεκαετία με τα ασημί βέλη, άλλαξε στρατόπεδο.

Οι ομάδες της Formula 1 μάχονται στις πίστες κυνηγώντας κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου, κάθε εκατοστό πίστας, κάθε αποτέλεσμα που μπορεί να τις οδηγήσει στην επιτυχία. Όμως οι μάχες τους δεν περιορίζονται εκεί.

Προσπαθούν να «κλέψουν» τις υπηρεσίες οδηγών άλλων ομάδων, τεχνικών (σε ένα τομέα που συνήθως γίνεται χαμός αν και δεν είναι στα φώτα της δημοσιότητας) και φυσικά στο μέτωπο των χορηγών.

Εκεί λοιπόν, με το πέσιμο της καρό σημαίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023, η McLaren ανακοίνωσε πως θα αποτελεί αυτή τον συνεργάτη της Monster Energy. Ενός χορηγού που μπήκε στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2009 έχοντας προσωπική συνεργασία με τον Τζένσον Μπάτον όταν πήρε τον τίτλο με τη Brawn GP και επέκτεινε τη συνεργασία με την ομάδα του Μπράκλεϊ όταν αυτή άλλαξε ιδιοκτησία.

Ήταν λοιπόν στη Mercedes από το 2010 και όταν ο Λιούις Χάμιλτον πήγε στα ασημί βέλη, απέκτησαν και μεγαλύτερη ατομική σχέση – μάλιστα έχει δημιουργηθεί και προϊόν με το όνομα του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο Χάμιλτον στη Βραζιλία το 2021

Παρότι ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί, η ατομική συνεργασία θα συνεχιστεί ενώ σε ομαδικό επίπεδο, η McLaren θα έχει πια αυτά τα λογότυπα στα κράνη των οδηγών, τις αγωνιστικές στολές τους, στα καπέλα αλλά και τα μπουκάλια που κρατούν σε διάφορες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου.

Η χρονική διάρκεια της συνεργασία των δύο πλευρών αλλά και το οικονομικό της σκέλος, δεν έχουν γνωστοποιηθεί.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!