F1 - Η τελευταία ευκαιρία της Mercedes

F1 - Η τελευταία ευκαιρία της Mercedes
H γερμανική ομάδα ξέρει πως μετά από δύο σεζόν στη μετριότητα, δεν έχει την πολυτέλεια να μην είναι άκρως ανταγωνιστική το 2024.

Στις τελευταίες δύο σεζόν της Formula 1, η Mercedes-AMG δεν έχει καταφέρει να σημειώσει τις επιτυχίες που είχε από το 2014, όταν υιοθετήθηκαν οι υβριδικοί τούρμπο κινητήρες. Τόσο η W13 όσο και η W14 δεν αντεπεξήλθαν στις προσδοκίες της γερμανικής ομάδας και των οδηγών, κυρίως του Λιούις Χάμιλτον.

Το γερμανικό στρατόπεδο μετράει μόλις μία νίκη στα τελευταία 44 Grand Prix, ένα από τα χειρότερα ρεκόρ στη σύγχρονη εποχή της Mercedes-AMG. Για το λόγο αυτό, από νωρίς στη χρονιά, πάρθηκαν αποφάσεις ώστε να αλλάξει πλήρως εμφάνιση το 2024.

Το σχεδιαστικό τμήμα στο Μπράκλεϊ ετοιμάζει ένα μονοθέσιο που θα διαφέρει ολοκληρωτικά από τους δύο προκατόχους του. Στόχος φυσικά είναι η επιστροφή στην κορυφή. Αυτό θέλει και ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, ο οποίος έκανε νέες αποκαλύψεις για το μονοθέσιο του 2024.

«Αλλάζουμε το concept του σχεδιασμού. Θα αλλάξουμε ολοκληρωτικά τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε το σασί, το πώς ορίζουμε την κατανομή βάρους και πώς διαχειριζόμαστε τη ροή αέρα. Κυριολεκτικά, όλα τα εξαρτήματα στο επόμενο μονοθέσιό μας θα είναι διαφορετικά. Μόνο έτσι πιστεύω θα έχουμε ελπίδες», εξήγησε ο Αυστριακός στο motorsport.com.

Το 2024 είναι μια κρίσιμη σεζόν για τη Mercedes. Το νέο μονοθέσιο πρέπει να αποδώσει και να μην διαθέτει τις κακές συνήθειες των προηγούμενων, από τα οποία οι Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον είχαν αμφότεροι πολλά παράπονα. Η αεροδυναμική αστάθεια, ειδικά στο πίσω μέρος και το πολύ μικρό παράθυρο ρύθμισης του set-up ήταν τα κυριότερα από αυτά.

Με δεδομένο πως το 2025 όλες οι ομάδες θα στρέψουν την προσοχή τους στο 2026 και τους νέους κανονισμούς σχετικά με την αεροδυναμική, η Mercedes βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Εάν το νέο μονοθέσιο δεν είναι στο επίπεδο που επιθυμεί και οι δυνατότητες εξέλιξης είναι μικρότερες του ανταγωνισμού, τότε η Mercedes θα ξεγράψει τόσο την επόμενη όσο και τη μεθεπόμενη σεζόν.

Έχει λοιπόν μόνο μία ευκαιρία να δώσει στον Χάμιλτον ένα μονοθέσιο ώστε να διεκδικήσει τον 8ο τίτλο που τόσο ποθεί.

Φωτογραφίες: Mercedes/LAT

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!