F1 - Ο Αλόνσο είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του Στρολ

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Ο Αλόνσο είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του Στρολ
Ο Ισπανός πολυπρωταθλητής της Formula 1 παραδέχθηκε πως ο Καναδός teammate του τον εξέπληξε θετικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Στην Aston Martin ο Φερνάντο Αλόνσο δεν βρήκε μόνο ένα νέο περιβάλλον αλλά κι έναν νέο teammate, τον Λανς Στρολ. Πρόκειται βέβαια και για μία ιδιαίτερη περίπτωση μιας και ο Καναδός είναι ο γιος του ιδιοκτήτη της ομάδας, Λόρενς Στρολ.

Στην πίστα, κατά τη διάρκεια της σεζόν της Formula 1 η μάχη μεταξύ των δύο εξελίχθηκε σε μονόλογο υπέρ του Αλόνσο. Συνολικά ο Ισπανός είχε 8 βάθρα έναντι κανενός του Στρολ, ο οποίος σε ελάχιστες περιπτώσεις κατάφερε να επικρατήσει του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Στην τελική βαθμολογία η μεταξύ τους διαφορά ήταν 132 βαθμοί. Παρά τη διαφορά στη δυναμική των δύο οδηγών, ο Φερνάντο Αλόνσο παραδέχθηκε πως υπάρχουν ορισμένες αρετές του Στρολ που τον εντυπωσίασαν στο 2023.

Ο Στρολ εν δράσει στο Κατάρ

«Η σχέση μου με τον Λανς είναι πάρα πολύ καλή. Συνομιλούμε συχνά, κάθε εβδομάδα στο τηλέφωνο, στο εργοστάσιο και στους αγώνες. Προσπαθούμε να ακολουθούμε την ίδια κατεύθυνση και μοιραζόμαστε πολλά πράγματα. Αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες φέτος. Δεν τον βοήθησε η αλλαγή συμπεριφοράς του μονοθεσίου και αυτό τον δυσκόλεψε περισσότερο. Όταν λύσαμε τα προβλήματα, ήταν σε καταπληκτική φόρμα. Ήταν πολύ εντυπωσιακό να βλέπω την αποφασιστικότητα και το κίνητρό του στις καλές αλλά και στις κακές του εμφανίσεις. Στην αρχή της σεζόν είχε σπασμένο χέρι, στα μισά δυσκολεύτηκε με το μονοθέσιο. Όμως με εξέπληξε το κίνητρο και η αφοσίωση που έδειξε να έχει. Αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για την ομάδα», ανέφερε.

Το 2024 οι Αλόνσο και Στρολ θα παραμείνουν teammates αφού ο 42χρονος έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν.

Φωτογραφίες: Aston Martin media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!