Χιονίζει στην Πάρνηθα, αρχίζουν οι έλεγχοι για αλυσίδες στην Αττική

Newsroom
Χιονίζει στην Πάρνηθα, αρχίζουν οι έλεγχοι για αλυσίδες στην Αττική
To πρώτο... χιόνι του 2024 έκανε ήδη την εμφάνισή του στην Αττική. Τι εξοπλισμό πρέπει να έχουμε στο αυτοκίνητό μας.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του Τελεφερίκ, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία το απόγευμα της Τρίτης 9 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το πρώτο κύμα χιονιά θα χτυπήσει την Αττική το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη και το δεύτερο - και πιο ισχυρό - το Σαββατοκύριακο.

Υπενθυμίζεται, ότι εφόσον υπάρχει πρόγνωση για χιονοπτώσεις, οι οδηγοί εντός της Αττικής οφείλουν να φέρουν εντός του αυτοκινήτου αντιολισθητικές αλυσίδες, ακόμα και αν στον οδικό άξονα όπου κινούνται δεν παρατηρείται χιονόπτωση.

Εναλλακτικά μπορούν να διαθέτουν χιονοκουβέρτες, ενώ από την υποχρέωση εξαιρούνται τα οχήματα που φέρουν ειδικά ελαστικά, με την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου και την ένδειξη M+S (χιονολάστιχα).

Πόσο είναι το πρόστιμο για τον μη εφοδιασμό με αλυσίδες

Με βάση την Υπουργική Απόφαση, οι οδηγοί οφείλουν να έχουν στο όχημά τους αλυσίδες (ή άλλα αντίστοιχα αντιολισθητικά μέσα σε περίπτωση που το αυτοκίνητο δεν φέρει χιονολάστιχα) μόνο όταν και όπου έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για επικείμενες χιονοπτώσεις.

Τότε επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται σε 80 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!