WRC - H Hyundai αποκάλυψε το αναβαθμισμένο i20 Ν (vid)

Στάθης Κοκκορόγιαννης
WRC - H Hyundai αποκάλυψε το αναβαθμισμένο i20 Ν (vid)
H κορεατική ομάδα παρουσίασε τα νέα χρώματα του i20N Rally1, με το οποίο θα επιχειρήσει να κατακτήσει την κορυφή του WRC.

Το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ο εναρκτήριος αγώνας της φετινής χρονιάς πλησιάζει. Όλες οι ομάδες είναι πλέον ετοιμοπόλεμες, με τη νέα σεζόν του WRC αναμένεται συναρπαστική.

Η Hyundai Motorsport θέλει να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα και αποκάλυψε το αγωνιστικό με το οποίο σκοπεύει να πετύχει τους στόχους της: το αναβαθμισμένο i20 N Rally1 του 2024. Έτσι έγινε η τελευταία ομάδα μετά τις Toyota Gazoo Racing και M-Sport Ford που παρουσίασε τα χρώματα της νέας σεζόν.

Hyundai WRC

Η κορεατική ομάδα επένδυσε αρκετά στις αναβαθμίσεις του i20 N. Για το 2024 χρησιμοποίησε αναβαθμίσεις «joker» που προβλέπουν οι κανονισμοί. Στόχος ήταν η μείωση του βάρους για την εύρεση επιπλέον απόδοσης, ενώ βελτιώσεις υπήρξαν και με στόχο τη βελτιωμένη αξιοπιστία.

Το ανανεωμένο Rally1 της Hyundai διατηρεί τη χρωματική παλέτα των τελευταίων ετών. Το μεγαλύτερο μέρος του είναι βαμμένο σε sky blue απόχρωση και συνδυάζεται με το παραδοσιακό πορτοκαλί που χαρακτηρίζει τα αυτοκίνητα της κορεατικής ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Hyundai WRC

Το 2024 η Hyundai στοχεύει ψηλά και έχει βλέψεις για τίτλους. Στο δυναμικό της θα έχει 5 οδηγούς συνολικά. Μπροστάρηδες θα είναι οι Τιερί Νεβίλ και Όιτ Τάνακ, με τον Εσθονό παγκόσμιο πρωταθλητή του 2019 να επιστρέφει στην κορεάτικη ομάδα.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν θα δούμε επίσης τους Ντάνι Σόρδο, Εσαπέκα Λάπι και Αντρέας Μίκελσεν που θα εναλλάσσονται πίσω από το τιμόνι.

Hyundai WRC

Τη χρονιά που μας πέρασε, η Hyundai κατέκτησε μόλις δύο νίκες έναντι εννέα της Toyota. Ωστόσο φέτος, με την απουσία του παγκόσμιου πρωταθλητή Κάλε Ροβάνπερα, θέλει να επιβληθεί της Toyota και να πάρει το πρωτάθλημα - τόσο στους οδηγούς όσο και στους κατασκευαστές.

Φωτογραφίες: Hyundai media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!