Tesla: Οι νέες τιμές του Model Y προκαλούν ηλεκτροσόκ στην αγορά

Κώστας Παστρίμας
Tesla: Οι νέες τιμές του Model Y προκαλούν ηλεκτροσόκ στην αγορά
Νέες τιμές και αυξημένες πωλήσεις σηματοδοτούν την επέκταση της ηλεκτροκίνησης -μέσω της Tesla- στην Ευρώπη.

Η Tesla ανακοίνωσε πρόσφατα μια σημαντική μείωση στην τιμή του δημοφιλούς Model Y στην Ελλάδα, καθώς επιδιώκει να κάνει τα ηλεκτρικά οχήματά της πιο προσιτά σε ευρύτερο κοινό. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Model Y ξεκινάει τώρα από 42.990 ευρώ, με τη δυνατότητα μείωσης στα 34.990 ευρώ μέσω του προγράμματος επιδότησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ».

Η Tesla ανέφερε ότι το 2023 οι παραδόσεις οχημάτων της παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 38%, φτάνοντας στα 1,81 εκατομμύρια μονάδες, ενώ η παραγωγή αυξήθηκε κατά 35%, φτάνοντας στα 1,85 εκατομμύρια οχήματα. Στην Ευρώπη, το Model Y έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα, με σημαντικές πωλήσεις σε πολλές χώρες, όπως η Δανία, η Φινλανδία, η Ισλανδία, οι Κάτω Χώρες, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Ελβετία. Επιπλέον, η Tesla αναφέρει ότι το Model Y ίσως γίνει το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη για το 2023, αν και αυτό παραμένει ακόμη ανεπιβεβαίωτο από ανεξάρτητες πηγές.

Tesla Model YΦωογραφίες: Tesla

Οι ιδιοκτήτες του Model Y, όπως και όλων των άλλων μοντέλων της Tesla, έχουν πρόσβαση στο δίκτυο Superchargers της αμερικανικής εταιρείας, το οποίο αριθμεί πάνω από 14.000 σταθμούς σε όλη την Ευρώπη, καθώς και σε ένα εκτεταμένο δίκτυο μεταπώλησης. Η τιμολόγηση και η διαθεσιμότητα του Model Y στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές αντανακλούν την επιδίωξη της Tesla να κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο προσιτά και προσβάσιμα σε μια ευρύτερη βάση καταναλωτών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!