MotoGP: Ο Μπανάια έσπασε τα χρονόμετρα την 3η ημέρα στη Σεπάνγκ

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Ο Μπανάια έσπασε τα χρονόμετρα την 3η ημέρα στη Σεπάνγκ
Με τους πρωταθλητές στην κορυφή και σε πολύ καλή φόρμα ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές στη Μαλαισία.

Η Ducati έδειξε απόλυτη κυριαρχία στις δοκιμές του MotoGP, με το 3ήμερο στη Μαλαισία να ολοκληρώνεται στην πίστα της Σεπάνγκ. Ο Πέκο Μπάνια της εργοστασιακής ομάδα έκλεισε τις δοκιμές με εντυπωσιακό τρόπο, σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρου στην πίστα κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα. Ο Μάρκ Μάρκεθ, στη δεύτερη εμφάνισή του ως αναβάτης της Gresini Ducati, κατέλαβε την έκτη θέση, αποδεικνύοντας την γρήγορη προσαρμογή του στην ομάδα, με μόλις έξι δέκατα του δευτερολέπτου να τον χωρίζουν από τον πρωτοπόρο Ιταλό.

Οι Ducati κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις, με τον Χόρχε Μάρτιν από την Pramac και τον Ενέα Μπαστιανίνι να ακολουθούν τον Μπάνια, επιβεβαιώνοντας την υπεροχή των Ducati στις δοκιμές. Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό της Aprilia αποτέλεσε την εξαίρεση στην κυριαρχία της Ducati, κατακτώντας την πέμπτη θέση και δείχνοντας ότι η Aprilia έχει τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί ακόμη και τις πιο ισχυρές ομάδες.

Ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο, τον οποίο αντικατέστησε ο Μάρκεθ στην Gresini, έδειξε υποσχόμενες επιδόσεις, παρά τις επιφυλάξεις που είχε για το στήσιμο της μοτοσικλέτας του, καταγράφοντας τον ταχύτερο χρόνο σε προσομοίωση αγώνα sprint. Ο άλλος αναβάτης της VR46, o Μάρκο Μπετζέκι, είχε ένα ατύχημα αργά την ημέρα και κατέληξε εκτός των επτά πρώτων, στη 17η θέση.

Ο νεοφερμένος στο MotoGP, Πέδρο Ακόστα, ξεχώρισε με την εντυπωσιακή προσαρμογή του στην κατηγορία, και ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της KTM την τελευταία ημέρα των δοκιμών. Ο Τζοάν Μιρ κατέλαβε την ένατη θέση για τη Honda, ενώ ο Φάμπιο Κουαρταράρο ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της Yamaha, τερματίζοντας τις δοκιμές στην 11η θέση.

Οι χειμερινές δοκιμές του MotoGP ολοκληρώνονται με ένα διήμερο στο Κατάρ αργότερα τον τρέχοντα μήνα, πριν από τον πρώτο γύρο της σεζόν που θα διεξαχθεί στην ίδια τοποθεσία το διάστημα 8-10 Μαρτίου, σηματοδοτώντας την έναρξη της αγωνιστικής δράσης για το 2024.

» Τι έγινε την πρώτη ημέρα στη Σεπάνγκ
» Τι έγινε τη δεύτερη ημέρα στη Σεπάνγκ

Οι χρόνοι της 3ης ημέρας

Τεστ

Φωτογραφία: Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!