F1 - H νέα Ferrari SF-24 για πρώτη φορά στην πίστα (vid)

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - H νέα Ferrari SF-24 για πρώτη φορά στην πίστα (vid)
Το ολοκαίνουργιο μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας για τη φετινή αγωνιστική σεζόν της Formula 1 έκανε τα πρώτα του χιλιόμετρα σε πίστα.

Λίγες ώρες μετά την παγκόσμια αποκάλυψη της Ferrari SF-24, η ομάδα του Μαρανέλο πραγματοποίησε το πρώτο shakedown του μονοθεσίου της. Αυτό πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Φιοράνο που είναι υπό την ιδιοκτησία της Ferrari και συγκέντρωσε τεράστιο πλήθος τιφόζι που ήθελαν να απαθανατίσουν τη στιγμή.

Την τιμή να οδηγήσει πρώτος το νέο δημιούργημα του Μαρανέλο ήταν ο Κάρλος Σάινθ. Ενδέχεται να είναι συμβολικό, μιας και η SF-24 θα είναι το τελευταίο μονοθέσιο της Ferrari που θα οδηγήσει. Από το 2025 τη θέση του θα πάρει ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον.

Ο Σάινθ δεν ήταν ο μοναδικός που πήρε γεύση από το φετινό μονοθέσιο. Ο έτερος οδηγός της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ, οδήγησε τη νέα SF-24 και όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, προσπάθησε από τώρα να βρει το όριο.

Ο λόγος που η Scuderia Ferrari επέλεξε να κάνει το shakedown της SF-24 είναι για να δει πως όλα τα συστήματα λειτουργούν σωστά. Επιπλέον επιθυμούν, παρά το γεγονός πως χρησιμοποιούνται μόνο ελαστικά επίδειξης, να πάρουν τα πρώτα δεδομένα από το μονοθέσιο τα οποία θα συμβάλλουν στην εξέλιξή του.

Το πάθος των Ιταλών για να δουν από κοντά το νέο μονοθέσιο της Ferrari έχει φτάσει σε νέα επίπεδα. Ορισμένοι σκαρφαλώνουν ακόμη και σε δέντρα ώστε να έχουν την καλύτερη οπτική γωνία της SF-24.

Τώρα η Ferrari στρέφει το βλέμμα της προς τις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 21-23 Φεβρουαρίου.

Φωτογραφίες: Vetteleclerc/X-Twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!