Άκυροι και οι 38 οδηγοί σε κατατακτήριες F4 – Πώς θα βγει η σειρά εκκίνησης (vid)

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Άκυροι και οι 38 οδηγοί σε κατατακτήριες F4 – Πώς θα βγει η σειρά εκκίνησης (vid)
Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που συνέβη στη Βαλένθια. Κανείς οδηγός δεν κατάφερε να σημειώσει έγκυρη επίδοση σε κατατακτήριες δοκιμές της Formula Winter Series.

Αν νομίζετε πως τα έχετε δει όλα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό κάνετε λάθος. Το Formula Winter Series μας προσέφερε μια «χρυσή» στιγμή στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα της Βαλένθια για το πρωτάθλημα Formula 4, κανένας εκ των 38 οδηγών που πήραν μέρος δεν σημείωσε έγκυρη επίδοση. Όλες οι προσπάθειές τους ακυρώθηκαν, λόγω παραβίασης των ορίων πίστας. Έτσι, δεν υπήρξε κατάταξη.

Στο Formula Winter Series συμμετέχουν οδηγοί νεαρής ηλικίας, με την πλειονότητα να οδηγεί για πρώτη φορά μονοθέσια, ερχόμενοι από τους αγώνες kart. Επιπλέον οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν τη σωστή ανάπτυξη θερμοκρασίας στα ελαστικά, κάτι που μπορεί να έπαιξε ρόλο.

Οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να πάρουν τα αποτελέσματα από τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής ώστε να ορίσουν σειρά εκκίνησης για τον πρώτο αγώνα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα του FWS στο παρακάτω βίντεο.

Φωτογραφίες: feeder_series/X-Twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!