F1 - Δοκιμές Μπαχρέιν Ημέρα 2η: O Σάινθ «έσπασε» τα χρονόμετρα με τη Ferrari (vid)

F1 - Δοκιμές Μπαχρέιν Ημέρα 2η: O Σάινθ «έσπασε» τα χρονόμετρα με τη Ferrari (vid)
Ο Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη ημέρα χειμερινών δοκιμών της Formula 1 στο Σακχίρ του Μπαχρέιν, γράφοντας έναν εντυπωσιακό χρόνο.

Η δράση συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα στο Μπαχρέιν έπειτα από 8 ακόμα ώρες δράσης για ομάδες και οδηγούς. Το σημερινό πρόγραμμα διεξήχθη μετ’ εμποδίων, καθώς ένα καπάκι φρεατίου αποκολλήθηκε πριν τη στροφή 10 και προκάλεσε πρόωρη διακοπή της πρωινής διαδικασίας.

Αποφασίστηκε όμως να επεκταθεί η διάρκεια του απογευματινού σκέλους κατά μία ώρα, ώστε η απώλεια χρόνου στην πίστα να είναι ελάχιστη. Ευτυχώς δεν υπήρξε καμία άλλη διακοπή, με τη Διεύθυνση Αγώνα της Formula 1 να προλαβαίνει να κάνει και μια προσομοίωση καθεστώτος Αυτοκινήτου Ασφαλείας.

Η Ferrari εδειξε τα... δόντια της

Ταχύτερος οδηγός μετά τη δεύτερη ημέρα χειμερινών δοκιμών ήταν ο Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari. H ιταλική ομάδα πίεσε σήμερα και κατέβασε κατά πολύ τα χρονόμετρα. Ο Ισπανός έχοντας τη μαλακή C4 γόμα ελαστικών σημείωσε χρόνο 1:29,921 και ήταν ο μοναδικός που κατέβηκε κάτω από το 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα.

Η Ferrari SF-24 έδειξε πολύ θετικά σημάδια ταχύτητας στα χέρια των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ. Συνολικά οι δύο της οδηγοί συμπλήρωσαν 138 γύρους τη δεύτερη ημέρα δοκιμών στο Μπαχρέιν.

Στη 2η θέση ήταν ο Σέρχιο Πέρεζ με τη Red Bull RB20 έχοντας 129 γύρους στο ενεργητικό του. O Μεξικανός είχε όλη την ημέρα στη διάθεσή του και με τη C3 γόμα ελαστικών ήταν 0,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Σάινθ. Το μονοθέσιο της αυστριακής ομάδας δείχνει να «κινείται σε ράγες», με το φετινό σχεδιασμό να λειτουργεί όπως υπολόγισαν οι μηχανικοί της.

Η θετική εμφάνιση της Mercedes

Στην 3η θέση βρέθηκε ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes-AMG, ο οποίος ήταν 1,1 δευτερόλεπτα μακριά από τον Σάινθ. Ο Βρετανός έκανε ταχύτερη επίδοση με τη C3 γόμα ελαστικών και με την W15 να δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό μονοθέσιο από το προηγούμενο. Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής οδήγησε όλη την ημέρα για τα «ασημί βέλη» και συμπλήρωσε 123 γύρους δίχως πρόβλημα.

Ο Λάντο Νόρις ανέβηκε στην 4η θέση για λογαριασμό της McLaren Racing, το τεστ της οποίας δεν είχε «καθαρό». Η κόκκινη σημαία στο πρωινό σκέλος σε συνδυασμό με ορισμένα τεχνικά προβλήματα την περιόρισαν σε μόλις 87 γύρους στη δεύτερη ημέρα δοκιμών. Το θετικό για τη βρετανική ομάδα είναι πως η MCL38 δείχνει να είναι ένα γρήγορο μονοθέσιο και θα παλεύει για τις μπροστά θέσεις του grid.

Ο Ντάνιελ Ρικάρντο βρέθηκε στην 5η θέση με την RB γράφοντας ταχύτερο χρόνο με τη C4 γόμα ελαστικών. Η επίδοσή του δεν ήταν εντυπωσιακή, όμως η ομάδα του σύλλεξε δεδομένα 128 γύρων από τους οδηγούς της.

Ο Σαρλ Λεκλέρ, που οδήγησε στο πρωινό σκέλος, ήταν 6ος με τη δεύτερη SF-24 ενώ ο Λανς Στρολ βρέθηκε στην 7η θέση. Η Aston Martin δεν είχε ηχηρή παρουσία τη δεύτερη ημέρα στο Σακχίρ και δεν κυνήγησε χρόνους, ούτε με τον Καναδό ούτε με τον Φερνάντο Αλόνσο.

Ποιοι δεν εντυπωσίασαν

Ο Έστεμπαν Οκόν της Alpine ήταν στην 8η θέση, με τη γαλλική ομάδα να πιέζει λίγο παραπάνω στην τελευταία ώρα της ημέρας. Ο Γάλλος να είχε γεμάτη μπαταρία μετά το τέλος της ταχύτερης προσπάθειάς του και η διαφορά του από την κορυφή ήταν 2,1 δευτερόλεπτα.

Ο Βάλτερι Μπότας για τηv Kick Sauber βρέθηκε στην 9η θέση της κατάταξης με τον Φινλανδό να σημειώνει στην απογευματινή περίοδο 97 γύρους. Ο Όσκαρ Πιάστρι ήταν 10ος με καλύτερη επίδοση το 1:32,328.

Η ομάδα που δεν ασχολήθηκε ποτέ με γρήγορες προσπάθειες, ούτε θέλησε να μας δείξει δείγματα ταχύτητας ήταν και πάλι η Haas. Ο Κέβιν Μάγκνουσεν ήταν 6,6 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή και πήρε τη 15η θέση. Συνολικά η αμερικανική ομάδα έκανε 124 γύρους τη δεύτερη ημέρα στο Μπαχρέιν.

Η τελευταία ημέρα δοκιμών

Αύριο, Παρασκευή 23/2, είναι η τελευταία ημέρα χειμερινών δοκιμών και η τελευταία ευκαιρία των ομάδων να βελτιώσουν τα μονοθέσιά τους. Η δράση ξεκινά από τις 9:00 ώρα Ελλάδος και θα έχει διάρκεια έως τις 18:00 ώρα Ελλάδος.

Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta από τις 8:45πμ ώστε να μαθαίνετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στην πίστα.

Αποτελέσματα Δοκιμών Μπαχρέιν Ημέρα 2η

δοκιμές

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!