MG3 Hybrid+: Το νέο σουπερμίνι με χαμηλή κατανάλωση και 195 ίππους

MG3 Hybrid+: Το νέο σουπερμίνι με χαμηλή κατανάλωση και 195 ίππους

Κώστας Μπιτσικώκος
MG3 Hybrid+: Το νέο σουπερμίνι με χαμηλή κατανάλωση και 195 ίππους
Παγκόσμια πρεμιέρα στη Γενεύη για το MG3, με υβριδικό σύστημα Hybrid+ που συνδυάζει 1.5 βενζίνης και ισχυρό ηλεκτροκινητήρα.

Η MG Motor «γεμίζει» τη γκάμα της στην ευρωπαϊκή αγορά. Στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσίασε το MG3, ένα σουπερμίνι μήκους 4,11 μέτρων, με υβριδική τεχνολογία αλλά και άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις. Το MG3 Hybrid+ έχει πλάτος 1,8 μέτρα, μεταξόνιο 2,57 μέτρα, εσωτερικό για 5 επιβάτες και χώρο αποσκευών 293 λίτρων.

MG3

Υβριδικό σύστημα Hybrid+

Το υβριδικό σύστημα Hybrid+ αποτελείται από κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρου (ισχύος 102 ίππων), ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων, ξεχωριστό μοτέρ-γεννήτρια και μπαταρία χωρητικότητας 1,83 kWh. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 195 ίππους, χαρίζοντας σπορ επιδόσεις: η διαδικασία 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 8 δευτερόλεπτα, ενώ η ρεπρίζ 80-120 χλμ/ώρα μόλις 5 δευτερόλεπτα. Την ίδια ώρα, η υβριδική τεχνολογία περιορίζει την μέση κατανάλωση καυσίμου στα 4,4 λίτρα ανά 100 χλμ. και τις εκπομπές CO2 στα 100 γρ/χλμ. Το σύστημα Hybrid+ επιτρέπει την κίνηση αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, εφόσον το επιτρέπει η φόρτιση της μπαταρίας, ή την παράλληλη λειτουργία των δύο κινητήρων για καλύτερες επιδόσεις.

Επίπεδα εξοπλισμού

Σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού θα διατίθεται στην Ευρώπη το MG3:

  • Standard,
  • Comfort και
  • Luxury.

MG3

Το ψηφιακό ταμπλό του υβριδικού σουπερμίνι περιλαμβάνει δύο οθόνες, μία 7 ιντσών στη θέση του πίνακα οργάνων και μία αφής 10,25 ιντσών για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Στάνταρ είναι η δορυφορική πλοήγηση αλλά και η συμβατότητα με τα Apple CarPlay και Android Auto.

Ο εξοπλισμός προσφέρει επίσης κλιματισμό, ηχοσύστημα με 6 ηχεία, 4 θύρες USB, υποβοήθηση στάθμευσης με αισθητήρες και κάμερα οπισθοπορείας. Η τεχνολογία υποβοήθησης του οδηγού MG Pilot περιλαμβάνει ειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας (Lane Keep Assist με Lane Departure Warning System), ρυθμιζόμενο Cruise Control, ειδοποίηση για κίνδυνο σύγκρουσης (Forward Collision Warning), ημι-αυτόνομη οδήγηση (Traffic Jam Assist).

Πότε θα έρθει και σε ποια τιμή

Η άφιξη του MG3 στην Ευρώπη και κατ΄ επέκταση στην Ελλάδα αναμένεται προς τις αρχές του καλοκαιριού. Οι τιμές πώλησής του στη χώρα μας δεν έχουν γίνει γνωστές, έχουμε όμως μία ένδειξη από το πόσο θα κοστίζει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στη Γαλλία π.χ. αναμένεται γύρω στις 20.000 ευρώ, θα είναι δηλαδή πιο φθηνό από άλλα full hybrid σουπερμίνι, όπως το Renault Clio και το Toyota Yaris.

Photo Credits: MG Motor

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!