F1 - Ανακοινώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2025, πρεμιέρα στην Αυστραλία

F1 - Ανακοινώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2025, πρεμιέρα στην Αυστραλία
Στη χώρα των καγκουρό θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα της Formula 1, που όπως και φέτος θα είναι ένας μαραθώνιος 24 αγώνων.

Συνολικά 24 Grand Prix θα περιλαμβάνει το καλεντάρι της Formula 1 για τη σεζόν του 2025. Η FOM επιβεβαίωσε τις ημερομηνίες τις οποίες θα έχουμε Grand Prix την επόμενη χρονιά, με το ταξίδι των ομάδων και των οδηγών να ξεκινάει στις 16 Μαρτίου και να ολοκληρώνεται στις 7 Δεκεμβρίου.

Η έναρξη της νέας χρονιάς θα γίνει στην Αυστραλία το 2025 και όχι στο Μπαχρέιν. Η διαδρομή του Άλμπερτ Παρκ θα φιλοξενήσει την πρεμιέρα της σεζόν για πρώτη φορά από το 2019. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει ο αγώνας της Κίνας μία εβδομάδα αργότερα.

Τα triple header επιστρέφουν και την επόμενη σεζόν, με την Ιαπωνία, το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία να φιλοξενούν τους αγώνες νούμερο 3, 4 και 5. Η πρώτη επίσκεψη στις ΗΠΑ είναι στο Μαϊάμι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαϊου, όπως συνέβη και φέτος.

Έπειτα ξεκινάει η ευρωπαϊκή περιοδεία της Formula 1, με τον αγώνα στην Ίμολα να είναι ο πρώτος. Το ταξίδι στον Καναδά είναι προγραμματισμένο για τις 13-15 Ιουνίου, κάτι που προκαλεί ερωτήματα, καθώς δεν αποκλείεται να συμπίπτει με τις 24 Ώρες Λε Μαν.

Το 2025 θα έχουμε δύο αγώνες τον Αύγουστο, με το GP Ουγγαρίας να αλλάζει θέση με αυτό στο Σπα του Βελγίου, ενώ μετά τις καλοκαιρινές διακοπές πρώτος αγώνας είναι το GP Ολλανδίας. Όπως συμβαίνει παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια, η Ιταλία θα φιλοξενήσει τον τελευταίο αγώνα επί ευρωπαϊκού εδάφους. Το Αζερμπαϊτζάν θα είναι ο 17ος αγώνας της σεζόν και ακολουθεί η Σιγκαπούρη. Έπειτα ξεκινάει η περιοδεία στην Αμερική με πρώτο το GP ΗΠΑ στο Τέξας, με το Μεξικό και τη Βραζιλία να είναι οι αγώνες 20 και 21. Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται με ένα ακόμη triple header σε Λας Βέγκας (σαββατιάτικος αγώνας), Κατάρ και Άμπου Ντάμπι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Formula 1 για το 2025.

F1

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!