MotoGP: Τέλος εποχής για τον Τζάρβις στη Yamaha

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Τέλος εποχής για τον Τζάρβις στη Yamaha
Ο Λιν Τζάρβις ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του επικεφαλής της Yamaha MotoGP στο τέλος του 2024.

Ο Λιν Τζάρβις, ο οποίος είναι επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Yamaha στο MotoGP για σχεδόν τρεις δεκαετίες, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος της χρονιάς. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης του στο motorsport.com.

Ο Τζάρβις, ηλικίας 66 ετών, έχει υπηρετήσει στη θέση του διευθυντή για 26 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων η Yamaha κατάφερε να επιστρέψει δυναμικά στην κορυφή των αγώνων μοτοσυκλέτας. Από το 2004 μέχρι και σήμερα, η Yamaha έχει κερδίσει οκτώ παγκόσμιους τίτλους, αρχικά με τον Βαλεντίνο Ρόσι και αργότερα με τον Χόρχε Λορένθο, ενώ το 2021 ο Φάμπιο Κουαρταραρό έφερε εκ νέου στην κορυφή την Yamaha. Η τελευταία επιτυχία του Τζάρβις είναι ότι κατάφερε να κρατήσει τον Κουαρταραρό στη Yamaha μέχρι το 2026, παρότι η ομάδα αυτόν τον καιρό βρίσκεται πολύ μακριά από τις νίκες και τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Λιν Τζάρβις και Φάμπιο Κουαρταραρό
Φάμπιο Κουαρταραρό και Λιν Τζάρβις (Φωτογραφίες: Yamaha)

Στη συνέντευξή του, ο Τζάρβις ανέφερε τα εξής: «Αυτή θα είναι η τελευταία μου σεζόν στη Yamaha, θα παραιτηθώ στο τέλος του έτους. Θα αποφασίσω αργότερα τι θα κάνω, σε τι θα αφιερώσω τον χρόνο μου. Ξεκίνησα την εργοστασιακή ομάδα το 1999. Ήταν μια ασυνήθιστα μακρά περίοδος. Είμαι τώρα 66 χρονών και αρχίζω να κουράζομαι λίγο από τα ταξίδια. Έχω κάνει αυτή τη δουλειά για 26 χρόνια, και είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο για τον ίδιο άνθρωπο να ηγείται μιας εργοστασιακής προσπάθειας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχει έρθει η ώρα να κάνω κάτι καινούργιο. Είναι η ιδανική στιγμή για αυτή τη μετάβαση. Πρέπει να κλείσουμε το δικό μου κεφάλαιο και να αρχίσουμε το νέο, σε αρμονία. Αυτή είναι η καλύτερη λύση και για τα δύο μέρη. Έχουμε ήδη εντοπίσει τον υποψήφιο που πιθανότατα θα γίνει διάδοχός μου, αν και ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί. Αλλά θα είναι ένας άνθρωπος από τον όμιλο Yamaha, που θα αναλάβει τη θέση μου τον Ιανουάριο του επόμενου έτους».

Το Motorsport.com υποστηρίζει ότι ο Πάολο Παβέζιο είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος, για αντικαταστάτης του Τζάρβις. Ο Ιταλός είναι διευθυντής του μάρκετινγκ και του αγωνιστικού τμήματος για τη Yamaha Europe.

Φωτογραφίες: Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!