F1, Κίνα: Φερστάπεν: «Ήταν σαν να οδηγώ πάνω σε πάγο»

F1, Κίνα: Φερστάπεν: «Ήταν σαν να οδηγώ πάνω σε πάγο»
Ο Ολλανδός εξηγεί γιατί τερμάτισε τόσο χαμηλά -για τα δεδομένα του- στις κατατακτήριες δοκιμές για το Σπριντ του GP Κίνας.

Οι πρώτες κατατακτήριες δοκιμές Σπριντ στη φετινή σεζόν της Formula 1 ολοκληρώθηκαν με βροχερό καιρό. Ο Φερστάπεν τερμάτισε στην τέταρτη θέση και ο poleman Λάντο Νόρις, ο Λιούις Χάμιλτον και ο Φερνάντο Αλόνσο θα ξεκινήσουν μπροστά από αυτόν τα ξημερώματα του Σαββάτου στον Αγώνα Σπριντ της Κίνας. Το σερί των pole position του Ολλανδού έφτασε στο τέλος του, καθώς μέχρι στιγμής φέτος είχε 4/4 σε όλες τις κατατακτήριες δοκιμές. Όπως ανέφερε όμως και ο ίδιος, το σημερινό «κακό» αποτέλεσμα της Red Bull «ήταν δίκαιο». Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Γλιστρούσε πάρα πολύ. Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να ζεστάνω τα ελαστικά και ήταν αδύνατο να κρατήσω το μονοθέσιο μέσα στην πίστα, κάτι που δεν άλλαξε καθόλου στη συνέχεια. Ήταν σαν να οδηγώ πάνω σε πάγο. Για αυτό πιστεύω ότι ήταν δίκαιο το σημερινό μας αποτέλεσμα στις κατατακτήριες δοκιμές, καθώς δεν μπορέσαμε να λειτουργήσουμε στην βροχή. Πιστεύω όμως ότι στο στεγνό φαινόμαστε αρκετά καλά».

Photo credits: @Max33Verstappen/ X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!