Πατέρας Εφραίμ: Ο Ορθόδοξος ιερέας με το... ανορθόδοξο όχημα (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Πατέρας Εφραίμ: Ο Ορθόδοξος ιερέας με το... ανορθόδοξο όχημα (vid)
O Έλληνας ιερέας μαγνητίζει τα βλέμματα οδηγών και πεζών, κάθε φορά που μετακινείται στους δρόμους του Σικάγο.

Μετά από 5 χρόνια στην απομακρυσμένη και παγωμένη Αλάσκα, ο πατέρας Εφραίμ μετακόμισε πριν από 7 μήνες στο Σικάγο, αναζητώντας περισσότερο... πολιτισμό. Όσον αφορά όμως τον τρόπο που μετακινείται, ο Ελληνορθόδοξος ιερέας επέλεξε κάτι αντισυμβατικό.

Καθώς όπως δηλώνει, ποτέ δεν ήταν λάτρης των αυτοκινήτων και δεν είχε κάποιο στην κατοχή του, ήθελε ένα όχημα που θα τον βοηθούσε να μετακινείται αλλά ταυτόχρονα να γυμνάζεται. Και το βρήκε στο εικονιζόμενο velomobile, ένα HPV (human-powered vehicle). Το παρήγγειλε από την Ρουμανία και δεν έχει κινητήρα, απλά πετάλια. Το κόστος του, μαζί με τα μεταφορικά, ανήλθε σε 13.000 δολάρια.

Όπως δηλώνει, η αστυνομία τον έχει σταματήσει ορισμένες φορές, προκειμένου να ελέγξει αν είναι μηχανοκίνητο όχημα, κάτι που θα απαιτούσε πινακίδες κυκλοφορίας. Αν και δεν έχει εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα, αναγνωρίζει ότι η κυκλοφορία με ένα τόσο χαμηλό όχημα στους πολυσύχναστους δρόμους του Σικάγο απαιτεί μεγάλη προσοχή.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τις εκφράσεις στα πρόσωπα των ανθρώπων, όταν αντικρίζουν το όχημα στους δρόμους», δήλωσε στους Chicago Sun-Times ο πατέρας Εφραίμ, ο οποίος λειτουργεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Αθανασίου και Ιωάννη. «Αν και δεν έχει θέρμανση, ζεσταίνεσαι απλά και μόνο κάνοντας πετάλι. Το όχημα αυτό κάνει απολαυστικές τις μετακινήσεις. Οι αντιδράσεις των παιδιών είναι μοναδικές». Ο ιερέας κατάγεται από τη Βοστώνη και έχει πτυχίο μηχανολογίας από το ΜΙΤ.

ιερέας Σικάγο

Photo Credits: Pat Nabong / Sun-Times

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!