F1 - Επίσημο: Αποχωρεί από τη Red Bull o Νιούι, ανοίγει ο... δρόμος για τη Ferrari

F1 - Επίσημο: Αποχωρεί από τη Red Bull o Νιούι, ανοίγει ο... δρόμος για τη Ferrari
Η αυστριακή ομάδα ανακοίνωσε ότι έπειτα από 19 χρόνια παρουσίας και συμβολής, ο «γκουρού» του σχεδιασμού θα αποχωρήσει από το εργοστάσιο του Μίλτον Κινς.

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και ο Άντριαν Νιούι αποχωρεί επίσημα από τη Red Bull Racing, όπως ανακοίνωσε η αυστριακή ομάδα. Έπειτα από 19 χρόνια παρουσίας στο εργοστάσιο του Μίλτον Κινς, ο 65χρονος τεχνικός θα αφήσει το ρόλο του και θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Τις τελευταίες ημέρες το ένα δημοσίευμα μετά το άλλο ήθελε τον Νιούι εκτός Red Bull Racing, ενώ παράλληλα οι «ταύροι» δήλωναν άγνοια σχετικά με τις προθέσεις του. Όπως αποδεικνύεται, ο κόσμος το είχε βούκινο και η RBR κρυφό… καμάρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας του Μίλτον Κινς, ο Νιούι θα αποχωρήσει από το Red Bull Technology Group στο πρώτο τρίμηνο του 2025. Η αποχώρησή του από τα καθήκοντα που έχει στην αγωνιστική ομάδα της Formula 1 θα είναι άμεση και τους επόμενους μήνες θα συμμετάσχει στα τελευταία στάδια εξέλιξης του Hypercar της Red Bull, την RB17.

Ο Νιούι ανέφερε για την αποχώρησή του από τους «ταύρους»: «Από μικρό παιδί ήθελα να γίνω σχεδιαστής γρήγορων αυτοκινήτων. Το όνειρό μου ήταν να γίνω μηχανικός στη Formula 1 και είχα την τύχη να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Για σχεδόν δύο δεκαετίες, ήταν μεγάλη μου τιμή που έπαιξα βασικό ρόλο στην πρόοδο της Red Bull Racing από την πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα, στην ομάδα που κέρδισε πολλούς τίτλους. Ωστόσο, νιώθω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να παραδώσω τη σκυτάλη σε άλλους και να αναζητήσω νέες προκλήσεις για τον εαυτό μου. Στο ενδιάμεσο, τα τελευταία στάδια ανάπτυξης του RB17 βρίσκονται μπροστά μας, οπότε για το υπόλοιπο του χρόνου μου με την ομάδα θα εστιάζω εκεί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καταπληκτικούς ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα στη Red Bull στο ταξίδι μας τα τελευταία 18 χρόνια για το ταλέντο, την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά τους. Ήταν ένα προνόμιο, και είμαι βέβαιος ότι η ομάδα μηχανικών είναι καλά προετοιμασμένη για το έργο που θα προχωρήσει στην τελική εξέλιξη του αυτοκινήτου κατά την τετραετή περίοδο αυτού του συνόλου κανονισμών. Σε προσωπική σημείωση, θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους μετόχους, τον αείμνηστο Ντίτριχ Μάτεσιτς, τον Μαρκ Μάτεσιτς και τον Σαρλέμ Γιοβίντα για την αμέριστη υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια της θητείας μου στη Red Bull, και τον Κρίστιαν, ο οποίος δεν ήταν μόνο ο επιχειρηματικός μου συνεργάτης αλλά και φίλος. Επίσης, ευχαριστώ τον Όλιβερ Μίντσλαφ για τη διαχείριση του και τον Έντι Τζόρνταν, τον στενό μου φίλο και διευθυντή».

Ο Νιούι πήγε στη Red Bull Racing το 2006 και με την αυστριακή ομάδα κατέκτησε 118 νίκες και 101 pole position. Επιπλέον πήρε 7 πρωταθλήματα οδηγών και 6 κατασκευαστών στη θητεία του στο Μίλτον Κινς.

Η αποχώρησή του από το Μίλτον Κινς ανοίγει το δρόμο ένταξής του στη Scuderia Ferrari από την επόμενη κιόλας σεζόν.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με την ανάλυση του Grand Prix Κίνας της Formula 1 και όλων των τελευταίων εξελίξεων από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Φωτογραφίες: Getty images/Redbullcontentpoolcom

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!