MotoGP: O Μ. Μάρκεθ υπαινίσσεται την πιθανότητα να φύγει από την Ducati

MotoGP: O Μ. Μάρκεθ υπαινίσσεται την πιθανότητα να φύγει από την Ducati
Οι δηλώσεις του Μάρκεθ προκαλούν αναστάτωση στους ανταγωνιστές, με την KTM να εξετάζει προσεκτικά τις εξελίξεις.

Ο Μαρκ Μάρκεθ άφησε να εννοηθεί ότι είναι πρόθυμος να αποχωρήσει από την Ducati την επόμενη χρονιά, τονίζοντας την επιθυμία του να οδηγήσει μια εργοστασιακή μοτοσικλέτα το 2025. Αυτή η επιθυμία του μπορεί να τον οδηγήσει να εξετάσει προσφορές από άλλους κατασκευαστές, με την KTM να βρίσκεται σε ετοιμότητα για δράση.

«Όταν επέλεξα να έρθω στην Ducati, ήξερα ότι ήταν η πιο δυνατή μοτοσικλέτα», δήλωσε ο Μάρκεθ στο Sky Italia μετά το γαλλικό MotoGP στο Λε Μαν. «Ήθελα να δω τι μπορούσα ακόμα να καταφέρω. Αφού είμαι ανταγωνιστικός, την επόμενη χρονιά θέλω να έχω μια μοτοσικλέτα που να έχει όλες τις τελευταίες εξελίξεις για να παλέψω για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ανεξάρτητα από το πού θα είναι, ανεξάρτητα από το χρώμα ή τη μάρκα».

Ο κύριος στόχος του Μάρκεθ για το 2025 είναι η εργοστασιακή ομάδα της Ducati. Αυτήν τη στιγμή, βρίσκεται σε μια τριπλή αναμέτρηση με τους Ενέα Μπαστιανίνι και Χόρχε Μάρτιν για να γίνει ο παρτενέρ του Πέκκο Μπανάια την επόμενη χρονιά. Ο Τζίτζι Νταλ'Ίνια, επικεφαλής του Ducati Corse, έχει υποσχεθεί να λάβει την τελική του απόφαση μέσα τις επόμενες εβδομάδες.

Τζίτζι Νταλ΄'Ίνια
Ο Τζίτζι Νταλ'Ίνια (Φωτογραφία: Ducati)

Ωστόσο, η δήλωση του Μάρκεθ «ανεξάρτητα από το χρώμα ή τη μάρκα» -που έγινε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στο Le Mans, όπου τερμάτισε δεύτερος- είναι μια σαφής ένδειξη ότι εξετάζει και άλλες επιλογές. Μια μοτοσικλέτα προδιαγραφών '25 από άλλη ομάδα -η Pramac είναι αυτή τη στιγμή η μόνη ομάδα που έχει συμβατικά πρόσβαση σε εργοστασιακές μοτοσικλέτες- είναι επίσης στο μυαλό του Μάρκεθ.

Η αναφορά του Μάρκεθ σε διαφορετικές «μάρκες» έχει ενεργοποιήσει τους ανταγωνιστές της Ducati. Η Aprilia θα μπορούσε να ελευθερώσει μια θέση στην ανταγωνιστική RS-GP αν το επιλέξει. Η KTM είναι επίσης μια ενδιαφέρουσα επιλογή λόγω του διαρκούς ενδιαφέροντός της για τον Μάρκεθ. Ο αναβάτης και η KTM, άλλωστε, μοιράζονται τη Red Bull ως χορηγό. Οι Μπραντ Μπίντερ και Πέδρο Ακόστα έχουν ήδη συμβόλαια με την ομάδα της KTM για το 2025.

Φωτογραφία: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!