F1, Ίμολα: Ο Πιάστρι πήρε ποινή και χάνει τη 2η θέση στην εκκίνηση (vid)

F1, Ίμολα: Ο Πιάστρι πήρε ποινή και χάνει τη 2η θέση στην εκκίνηση (vid)
Οι αγωνοδίκες του GP Εμίλια-Ρομάνια τιμώρησαν τον οδηγό της McLaren με ποινή τριών θέσεων για παρεμπόδιση αντιπάλου.

Ο Όσκαρ Πιάστρι έχασε την εκκίνηση από την πρώτη σειρά του Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια στης Formula 1 στην Ίμολα, έπειτα από έρευνα των αγωνοδικών. Κατά τη διάρκεια του Q1, ο Πιάστρι φάνηκε να παρεμποδίζει τον οδηγό της Haas, Κέβιν Μάγκνουσεν, στη στροφή 2, προκαλώντας την αναίτια καθυστέρηση του Δανού, ο οποίος τελικά αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

 

Ο Πιάστρι κατάφερε να καταταγεί στη 2η θέση, μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν, μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση με το πλήρες πακέτο αναβαθμίσεων της McLaren. Ωστόσο, οι αγωνοδίκες, εξετάζοντας τα δεδομένα, διαπίστωσαν ότι ο Πιάστρι εξήλθε από τα πιτ ενώ ο Μάγκνουσεν βρισκόταν σε γρήγορο γύρο, και αποδέχθηκαν την εξήγηση του Πιάστρι ότι δεν μπορούσε να δει τον Μάγκνουσεν λόγω της διαμόρφωσης της πίστας, κάτι που επίσης επιβεβαιώθηκε από τον Δανό οδηγό.

Όταν είδε τον Μάγκνουσεν, ο Πιάστρι προσπάθησε να επιταχύνει, αλλά είχε ήδη εμποδίσει τον οδηγό της Haas. Κρίσιμης σημασίας ήταν το γεγονός ότι η ομάδα της McLaren δεν ενημέρωσε έγκαιρα τον Πιάστρι ότι ο Μάγκνουσεν πλησίαζε, με διαφορά ταχύτητας 140 χλμ/ώρα μεταξύ των δύο αυτοκινήτων. Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι, καθώς ήταν σαφές πως ο Μάγκνουσεν βρισκόταν σε γρήγορο γύρο και ότι οι άλλοι οδηγοί είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως για να αποφύγουν να τον εμποδίσουν, η έλλειψη προειδοποίησης από την McLaren συνιστούσε «αναίτια παρεμπόδιση».

Frustration for Magnussen 😤

And after a stewards' review, a three-place grid penalty for Piastri ⬇️#F1 #ImolaGP pic.twitter.com/v6tuBN799D

— Formula 1 (@F1) May 18, 2024

Ως αποτέλεσμα της απόφασης, ο Λάντο Νόρις με την άλλη McLaren ανεβαίνει στη δεύτερη θέση, ο Σαρλ Λεκλέρκ με τη Ferrari στην τρίτη και ο Κάρλος Σάινθ στην τέταρτη, με τον Πιάστρι να υποβιβάζεται στην πέμπτη θέση στο grid.

Φωτογραφία: McLaren/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!