MotoGP: Δεν θα γίνει φέτος το GP Ινδίας, το GP Καζακστάν παίρνει τη θέση του

MotoGP: Δεν θα γίνει φέτος το GP Ινδίας, το GP Καζακστάν παίρνει τη θέση του
Η διοργάνωση του MotoGP στην Ινδία ματαιώνεται λόγω επιχειρησιακών ζητημάτων ενώ ο παρθενικός αγώνας στο Καζακστάν επιβεβαιώνεται για το 2024.

Το φετινό Grand Prix Ινδίας για το MotoGP, που ήταν προγραμματισμένο για τον Σεπτέμβριο (20-22/9), ματαιώθηκε και προγραμματίστηκε να επιστρέψει τον Μάρτιο του 2025. Η πίστα Buddh International Circuit, που είχε επιλεχθεί για τον αγώνα, δεν θα φιλοξενήσει τελικά το MotoGP αυτή τη χρονιά λόγω επιχειρησιακών ζητημάτων. Η κυβέρνηση του Ούταρ Πραντές, που στηρίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση για την εκδήλωση, επεσήμανε ότι η ακύρωση ήταν απαραίτητη για να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για θεατές και αναβάτες.

Παρά την ακύρωση, η διοργάνωση του MotoGP επιβεβαίωσε ότι η Ινδία θα επιστρέψει στο καλεντάρι τον Μάρτιο του 2025. Αυτή η κίνηση επιτρέπει στους διοργανωτές να διορθώσουν τα τρέχοντα προβλήματα και να προετοιμάσουν καλύτερα την πίστα και τις υποδομές. Το Μάρτιο θεωρείται καλύτερη χρονική περίοδος λόγω του πιο ευνοϊκού καιρού.

Καζακστάν
Η πίστα Sokol στο Καζακστάν

Εν τω μεταξύ, το Καζακστάν θα αναλάβει τη θέση της Ινδίας στο ημερολόγιο του 2024, με τον αγώνα να λαμβάνει χώρα στην πίστα Sokol International Racetrack. Η πίστα στο Καζακστάν προσφέρει νέες προκλήσεις και ευκαιρίες τόσο για τους αναβάτες όσο και για τους θεατές, ενισχύοντας το παγκόσμιο προφίλ του MotoGP.

Ο πρώτος αγώνας στην ιστορία στο Καζακστάν ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί πέρυσι, αλλά ματαιώθηκε γιατί οι εγκαταστάσεις δεν ήταν έτοιμες στην ώρα τους. Φέτος όλα ήταν εντάξει, αλλά και πάλι ο αγώνας αναβλήθηκε λόγω των φυσικών καταστροφών από τις εκτεταμένες πλημμύρες στην ασιατική χώρα. Η ματαίωση του αγώνα στην Ινδία προσέφερε την ευκαιρία στους διοργανωτές και στο MotoGP να εντάξουν το GP Καζακστάν στο φετινό καλεντάρι, κάτι που φαινόταν πολύ δύσκολο όταν ανακοινώθηκε η αναβολή του.

Το φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα του MotoGP διαμορφώνεται ως ακολούθως:

motogp

Φωτογραφία: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!