F1: Οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο Alpine-Οκόν

F1: Οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο Alpine-Οκόν
Χωρίζουν οι δρόμοι της γαλλικής ομάδας με τον Έστεμπαν Οκόν στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν της Formula 1, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.

Η BWT Alpine F1 Team ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Έστεμπαν Οκόν στη Formula 1 μετά το τέλος του 2024. Το συμβόλαιο του Γάλλου με την ομάδα του Ένστον ολοκληρωνόταν στο τέλος της σεζόν και η γαλλική ομάδα επέλεξε να μην προχωρήσει στην ανανέωσή του.

Ο Οκόν έγινε μέλος της γαλλικής ομάδας το 2019 όταν ακόμη ονομαζόταν Renault F1. Το 2021, την πρώτη της σεζόν με την ονομασία Alpine F1 κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη του νίκη στο Grand Prix Ουγγαρίας, έπειτα από μία εντυπωσιακή εμφάνιση. Ο 27χρονος κατέκτησε ακόμη δύο βάθρα στην καριέρα του. Το πρώτο ήταν στο Grand Prix Μπαχρέιν το 2020 και το δεύτερο στο Grand Prix Μονακό το 2023.

Ο Οκόν δήλωσε για το «διαζύγιό» του με την Alpine: «Η περίοδος που αγωνίστηκα με την ομάδα στη Formula 1 είναι πολύ σημαντική για εμένα. Μπορεί να οδηγώ 5 χρόνια για την ομάδα ωστόσο η καριέρα μου ξεκίνησε στην ομάδα του Ένστον όταν ακόμα ήμουν έφηβος. Πάντα θα είναι ένα ξεχωριστό μέρος για εμένα αυτό. Είχαμε σπουδαίες στιγμές μαζί αλλά και δύσκολες επίσης. Είμαι ευγνώμων προς όλους στην ομάδα για τις αξιομνημόνευτες στιγμές. Σύντομα θα ανακοινώσω τα πλάνα μου για το μέλλον. Προς ώρας όμως θα επικεντρωθώ στις επιδόσεις εντός πίστας ώστε να έχουμε ένα επιτυχημένο υπόλοιπο στη σεζόν».

Η ανακοίνωση αποχώρησης του Οκόν ήρθε λίγες ημέρες μετά το καταστροφικό Grand Prix Μονακό. Ο Γάλλος εγκατέλειψε έπειτα από σύγκρουση που είχε με τον teammate του, Πιέρ Γκασλί, για την οποία είχε την αποκλειστική ευθύνη.

Έως τώρα στο 2024 ο Οκόν έχει μόλις 1 βαθμό στο πρωτάθλημα οδηγών.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion, με τους Κώστα Παστρίμα και Στάθη Κοκκορόγιαννη να αναλύουν όλα όσα έγιναν στο Grand Prix Μονακό της Formula 1 και όχι μόνο.

Φωτογραφίες: Alpine media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!