F1 - CEO Renault: «Η Alpine δεν είναι προς πώληση»

F1 - CEO Renault: «Η Alpine δεν είναι προς πώληση»
Ο CEO του Ομίλου Renault, Λούκα ντε Μέο, αρνήθηκε κατηγορηματικά πως η γαλλική ομάδα της Formula 1 είναι προς πώληση, παρά το ενδιαφέρον επίδοξων αγοραστών.

Το φετινό κακό ξεκίνημα της Alpine στη Formula 1 έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας γύρω από την ομάδα. Οι φήμες περί αποχώρησής της από το σπορ έχουν «φουντώσει» σημαντικά τους τελευταίους μήνες, καθώς το ένα κακό αποτέλεσμα διαδέχεται το άλλο.

Το 2022 η Alpine τερμάτισε στην 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και φέτος, δηλαδή δύο χρόνια μετά, είναι στην 9η θέση της βαθμολογίας με 2 βαθμούς. Τα πράγματα δύσκολα θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα, με τον Όμιλο Renault να έχει μπροστά του δύσκολες αποφάσεις να πάρει.

Παρά τη φημολογία, ο πρόεδρος του Ομίλου Renault, Λούκα ντε Μέο, αποκάλυψε στο βρετανικό autocar πως η Alpine F1 δεν είναι προς πώληση: «Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Σε καμία περίπτωση δεν θα εγκαταλείψουμε το πρόγραμμα της Formula 1. Δεν είναι το στιλ μου αυτό. Δεν θα πουλήσουμε τίποτα από την ομάδα. Δεν χρειαζόμαστε τα χρήματα. Ορισμένοι έκαναν προσφορές από όλες τις κατευθύνσεις κι έπειτα μιλούσαν στον Τύπο. Όμως δεν μας ενδιαφέρει να πουλήσουμε την ομάδα. Θα ήταν ανόητο και δεν επιθυμώ κάτι τέτοιο».

Ο ντε Μέο αναγνώρισε την έλλειψη δυναμικής του υβριδικού κινητήρα της Renault την τελευταία δεκαετία: «Όταν ξεκινήσαμε την υβριδική εποχή το 2014 ο κινητήρας μας δεν απέδιδε τα αναμενόμενα. Ήμασταν πρωταθλητές με τη Red Bull αλλά με τον υβριδικό κινητήρα τα πράγματα πήραν λάθος τροπή. Ακόμη και ο κινητήρας του 2021 ήταν έως και μισό δευτερόλεπτο πιο αργός στο γύρο. Φέτος δημιουργήσαμε ένα λάθος μονοθέσιο. Αν τα βάλουμε όλα μαζί, τότε είμαστε 1,5 δευτερόλεπτα από εκεί που θέλουμε να βρισκόμαστε».

Επιπλέον, ανέφερε πως περιμένει σημαντική βελτίωση από την αγωνιστική ομάδα, όμως το σχέδιο είναι μακροπρόθεσμο: «Αναμένω καλύτερη απόδοση από την ομάδα. Δεν είμαστε εδώ για να τερματίζουμε στη 16η θέση. Πρέπει να είμαστε στο παιχνίδι της νίκης πιο συχνά. Μερικές φορές θα είμαστε δεύτεροι, άλλες φορές θα είμαστε πέμπτοι. Αυτό πρέπει να είναι το επίπεδό μας. Η Alpine πρέπει να είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Formula γιατί έχει τη στήριξη του Ομίλου Renault. Δεν πιστεύω πως αξίζουμε αυτή τη στιγμή να είμαστε στην κορυφή. Δεν είμαστε όμως στην F1 για να είμαστε τουρίστες και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Σίγουρα έχουμε κάνει λάθη. Αυτά όμως συμβαίνουν».

Ακούστε το νέο podcast του gMotion, με τους Κώστα Παστρίμα και Στάθη Κοκκορόγιαννη να αναλύουν όλα όσα έγιναν στο Grand Prix Μονακό της Formula 1 και όχι μόνο.

Φωτογραφίες: Alpine media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!