F1 - H Mercedes έγινε και πάλι φόβητρο

F1 - H Mercedes έγινε και πάλι φόβητρο
Η γερμανική ομάδα της Formula 1 ανεβαίνει συνεχώς αγωνιστικά και αυτό το αναγνωρίζουν σε μεγάλο βαθμό πλέον οι αντίπαλοί της.

Στα τελευταία Grand Prix τη μεγαλύτερη αγωνιστική άνοδο έχει κάνει αναμφίβολα η Mercedes-AMG. H γερμανική ομάδα πάλευε μέχρι πρότινος για να μπει στις πέντε πρώτες θέσεις, ωστόσο από το Grand Prix Μονακό όλα άλλαξαν.

Η W15 E-Performance έχει αναβαθμιστεί σημαντικά στους τελευταίους αγώνες και τα χρονόμετρα επιβεβαιώνουν την πρόοδο της γερμανικής ομάδας. Στο Grand Prix Καναδά ο Τζορτζ Ράσελ κατάφερε να πάρει την pole position στις κατατακτήριες ενώ στον αγώνα μαζί με τον Λιούις Χάμιλτον τερμάτισαν στις θέσεις 3 και 4 στα αποτελέσματα.

Η βελτίωση της Mercedes είναι πλέον αντιληπτή στις κορυφαίες ομάδες του grid και αυτό τους προκαλεί ανησυχία. Όπως παραδέχθηκε ο επικεφαλής της McLaren Racing, Αντρέα Στέλα, η γερμανική ομάδα είναι πλέον μια υπολογίσιμη δύναμη

«Την Πέμπτη πριν το τριήμερο στον Καναδά είπα σε ορισμένους συναδέλφους μου πως η Mercedes είναι μια από τις πιο γρήγορες ομάδες του grid. Στο Μονακό ή και σε προηγούμενα Grand Prix, σε ορισμένα περάσματα που έκαναν οι χρόνοι τους ήταν άπιαστοι. Σε εκείνο το σημείο του τριημέρου δεν είχαμε τη δυνατότητα να τους κοντράρουμε ακόμη και με λίγα καύσιμα και κινητήρες με επιθετικές χαρτογραφήσεις. Είναι ξεκάθαρο πως είχαν δυναμική και τώρα έχουν αρχίσει να… ξεκλειδώνουν την ταχύτητα που έχουν», ανέφερε ο Ιταλός.

Στο επερχόμενο Grand Prix Ισπανίας η Mercedes θα αγωνιστεί με ένα νέο δάπεδο στην W15. Με αυτή την αναβάθμιση η ομάδα του Μπράκλεϊ στοχεύει να πλησιάσει ακόμη περισσότερο την κορυφή.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion, με τους Κώστα Παστρίμα και Στάθη Κοκκορόγιαννη να αναλύουν όλα όσα έγιναν στο Grand Prix Καναδά της Formula 1 και όχι μόνο.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!