MotoGP: Ο Μπετζέκι πλησιάζει στην εργοστασιακή Aprilia

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Ο Μπετζέκι πλησιάζει στην εργοστασιακή Aprilia
Η ιταλική ομάδα βρίσκεται ένα βήμα από τον Μάρκο Μπετζέκι, σε μια συμφωνία στην οποία έχει βάλει το χεράκι του και ο... Μαρκ Μάρκεθ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Motorsport.com, ο Μάρκο Μπέτζεκι, νυν αναβάτης της VR46 Ducati, βρίσκεται σε τελικές διαπραγματεύσεις για να ενταχθεί στην εργοστασιακή ομάδα της Aprilia στο MotoGP για τη σεζόν του 2025. Ο Μπετζέκι θα πάρει τη θέση του Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από την Tech3 KTM.

Αυτή η κίνηση έρχεται ένα χρόνο μετά την απόφαση του Μπέτζεκι να απορρίψει μια εργοστασιακή Ducati με την ομάδα της Pramac για το 2024, προτιμώντας να παραμείνει στην VR46 με ένα παλαιότερο μοντέλο Desmosedici. Η διαδικασία που θα μεταφέρει τον Μπέτζεκι στην Aprilia ως συναθλητή του Χόρχε Μαρτίν αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μπετζέκι απέρριψε πρόταση της Ducati να περάσει στο δυναμικό της Pramac Racing το 2025 και να έχει πρόσβαση σε εργοστασιακή μοτοσικλέτα. Ο Ιταλός όμως φαίνεται ότι προτίμησε την Aprilia και ο λόγος δεν ήταν αγωνιστικός, αλλά έχει τις βάσεις του σε μια μεγάλη αντιπαλότητα, που ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία και παραμένει ακόμα ισχυρή.

Η αναταραχή στη VR46 από την άφιξη του Μάρκεθ στην Ducati

Η άφιξη του Μαρκ Μάρκεθ στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati το 2025 έχει προκαλέσει σημαντική αναταραχή στο στρατόπεδο της VR46, της ομάδας του Βαλεντίνο Ρόσι. Η υπογραφή του Μάρκεθ ως συναθλητή του Φραντσέσκο Μπανάια θεωρείται απειλή για το σύστημα που έχει χτίσει ο Ρόσι και η ακαδημία του στο MotoGP. Η είσοδος του Μάρκεθ στον χώρο της Ducati έχει προκαλέσει ανησυχίες για τη σταθερότητα και την φιλοσοφία της VR46

Όπως φαίνεται, η υπογραφή του Μάρκεθ έχει ανατρέψει τις ισορροπίες, προκαλώντας δυσπιστία. Το γεγονός ότι ο Μάρκεθ είναι μια τόσο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα έχει δημιουργήσει ανησυχίες σχετικά με την ικανότητά του να φέρει σταθερότητα στην Ducati και αυτή η αναταραχή μπορεί να έχει επηρεάσει την απόφαση του Μπέτζεκι να προτιμήσει την μετακίνησή του στην Aprilia, η οποία δεν έχει κρύψει ότι αναζητά έναν Ιταλό αναβάτη για να ενισχύσει την ομάδα της.

Φωτογραφία: VR46/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!