Ανάβαση Pikes Peak: Νίκη για τη Ford με ηλεκτρικό pick up (vid)

Ανάβαση Pikes Peak: Νίκη για τη Ford με ηλεκτρικό pick up (vid)

Ανάβαση Pikes Peak: Νίκη για τη Ford με ηλεκτρικό pick up (vid)
Ένα τεχνικό πρόβλημα στην αρχή της προσπάθειας δεν ήταν ικανό να στερήσει από τον Ρομέν Ντιμά τη νίκη στη σημαντικότερη ανάβαση παγκοσμίως.

Τελικά η απάντηση στην ερώτησή μας «Μπορεί ένα ηλεκτρικό pick up να κερδίσει στην ανάβαση του Pikes Peak;» ήταν καταφατική και δόθηκε από τη Ford και τον Ρομέν Ντιμά. Ο Γάλλος οδηγός αγώνων ολοκλήρωσε με το ηλεκτρικό Ford F-150 Lightning SuperTruck τα 19,93 χλμ. της πιο γνωστής ανάβασης σε χρόνο 8:53.553, που τον έφερε στην κορυφή της κατάταξης.

Η ανάβαση του Pikes Peak, στο Κολοράντο των ΗΠΑ είναι η πιο γνωστή αλλά και απαιτητική στον κόσμο. Το «Race to the Clouds» - όπως ονομάζεται - έχει μήκος 19,93 χλμ, περιλαμβάνει 156 στροφές, με εκκίνηση στα 2.862 μέτρα και τερματισμό στα 4.302 μέτρα.

Η νίκη ήρθε για τη Ford αν και ο Ντιμά αντιμετώπισε ένα τεχνικό πρόβλημα που ακινητοποίησε το ηλεκτρικό pick up και του στοίχισε 26 δευτερόλεπτα. Ο 46χρονος Γάλλος - που μεταξύ άλλων έχει κερδίσει δύο φορές στις 24 Ώρες Λε Μαν - αντέδρασε άμεσα και έκανε reset στο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. «Τα πάντα εδώ είναι μία πρόκληση, γιατί έχεις μόνο μία ευκαιρία να κάνεις καλό χρόνο. Το πρόβλημα στην αρχή της προσπάθειας με έκανε πιο αποφασισμένο να καλύψω το χαμένο έδαφος», δήλωσε ο Ντιμά που είχε σημειώσει το δεύτερο καλύτερο χρόνο το 2023 με το Ford SuperVan 4.

Ο Γάλλος κατέχει το απόλυτο ρεκόρ στην ανάβαση από το 2018 (7:57.148) με το πρωτότυπο ηλεκτρικό Volkswagen ID. R.

Photo Credits: Ford Motor Company

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!