F1 - Μετράει μέρες ο Ρικάρντο στην RB, έτοιμος ο αντικαταστάτης του

F1 - Μετράει μέρες ο Ρικάρντο στην RB, έτοιμος ο αντικαταστάτης του
Ο Αυστραλός οδηγός είναι πολύ πιθανό να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στη Formula 1 ή να αποχωρήσει εντελώς.

Ο Ντάνιελ Ρικάρντο έπειτα από το αποτυχημένο πέρασμά του στη McLaren Racing τη διετία 2021-2022 έχασε τη θέση του στη Formula 1. O Αυστραλός βρήκε ως «σανίδα σωτηρίας» τη Red Bull και μια θέση στη Scuderia AlphaTauri (σημερινή RB) στα μισά του 2023.

Παρά την επιστροφή του σε ένα περιβάλλον που γνωρίζει και νιώθει ασφάλεια, οι εμφανίσεις είναι κατώτερες μέχρι τώρα από τον Γιούκι Τσουνόντα. Εδώ και καιρό η θέση του κινδυνεύει και πλέον είναι σχεδόν δεδομένο πως θα τη χάσει ενόψει 2025.

Ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα F1/motorsport, Χέλμουτ Μάρκο, αποκάλυψε στηv kleinezeitung πως σύντομα ο Λίαμ Λόσον θα βρίσκεται στο μονοθέσιο της RB: «Οι μέτοχοι έχουν αποφασίσει πως η RB είναι μια junior ομάδα και πρέπει να δράσουμε αναλόγως. Ο στόχος αρχικά ήταν ο Ρικάρντο να είναι υποψήφιος για μια θέση στη Red Bull Racing εάν είχε κάνει φοβερές εμφανίσεις. Η θέση αυτή ανήκει πλέον στον Σέρχιο Πέρεζ και το προηγούμενο πλάνο δεν ισχύει πλέον. Πρέπει να βάλουμε έναν νέο οδηγό στη δεύτερη ομάδα. Αυτός θα είναι ο Λίαμ Λόσον».

Λίαμ Λόσον
Φωτογραφία: Getty Images/redbullcontentpool.com

Οι δηλώσεις του Μάρκο δημοσιεύονται λίγες ημέρες μετά τις φήμες πως η Audi επιθυμεί να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Λόσον. Ο Νεοζηλανδός έχει όρο στο συμβόλαιό του πως αν μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία δεν έχει υπογράψει για θέση σε μια από τις δύο ομάδες της Red Bull στη Formula 1, τότε είναι ελεύθερος να φύγει.

Με τον Λόσον πλέον να είναι με το ένα πόδι μέσα στο cockpit του μονοθεσίου της RB, το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα κάνει ο Ντάνιελ Ρικάρντο την επόμενη χρονιά.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Στάθη Κοκκορόγιαννη και Κώστα Παστρίμα να μιλούν για όλα όσα έγιναν στο Grand Prix Ισπανίας και στον κόσμο της Formula 1 τις τελευταίες ημέρες.

Φωτογραφίες: getty images/redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!