Hyundai: Παγκόσμια πρεμιέρα για το Inster

Hyundai: Παγκόσμια πρεμιέρα για το Inster

Κώστας Παστρίμας
Hyundai: Παγκόσμια πρεμιέρα για το Inster
Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της κατηγορίας Α με κορυφαία αυτονομία, προηγμένη συνδεσιμότητα και μοναδική σχεδίαση.

Η Hyundai Motor παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό Inster, το νέο ηλεκτρικό (EV) όχημα της κατηγορίας Α, κατά τη διάρκεια του Busan International Mobility Show 2024. Το Inster ξεχωρίζει για την εμφάνισή του, τους χώρους που προσφέρει και την υψηλή αυτονομία του, φτάνοντας έως και τα 355 χλμ. σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP, προσφέροντας μια εξαιρετική λύση για την καθημερινή αστική μετακίνηση.

Hyundai inster
Φωτογραφίες: Hyundai

Σχεδίαση και ευελιξία

Το Inster διαθέτει συμπαγές αμάξωμα και στιβαρή εξωτερική σχεδίαση, προσφέροντας ευελιξία και άνεση στην κατηγορία Α. Το ευρύχωρο εσωτερικό του είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση στην πόλη, ενώ οι διευρυμένες διαστάσεις του τοποθετούν το Inster ανάμεσα στα παραδοσιακά αυτοκίνητα πόλης και τα μεγαλύτερα μοντέλα της κατηγορίας Β. Αυτή η ευελιξία το καθιστά ιδανικό για όσους αναζητούν πρακτικότητα χωρίς συμβιβασμούς στον χώρο και την άνεση.

Hyundai inster
Φωτογραφίες: Hyundai

Τεχνολογία και συνδεσιμότητα

Η προηγμένη συνδεσιμότητα και οι τεχνολογίες αιχμής είναι βασικά χαρακτηριστικά του νέου Inster. Το σύστημα infotainment SYNC 4 με οθόνη αφής 10,25 ιντσών και 5G συνδεσιμότητα προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες και ψυχαγωγία. Επιπλέον, η ψηφιακή οθόνη οργάνων και οι διάφορες λειτουργίες υποστήριξης του οδηγού ενισχύουν την οδηγική εμπειρία, καθιστώντας την πιο ασφαλή και απολαυστική.

Hyundai inster
Φωτογραφίες: Hyundai

Δυνατότητα φόρτισης και απόδοση

Το Inster διαθέτει μπαταρία 42 kWh στη βασική του έκδοση και 49 kWh στην έκδοση με τη μεγαλύτερη μπαταρία, προσφέροντας αυτονομία έως και 355 km. Οι δυνατότητες γρήγορης φόρτισης επιτρέπουν τη φόρτιση από 10% έως 80% σε μόλις 30 λεπτά χρησιμοποιώντας σταθμό φόρτισης υψηλής ισχύος DC 120 kW. Οι επιδόσεις του κινητήρα, που αποδίδει 97 ίππους στη βασική έκδοση και 115 ίππους στην αναβαθμισμένη, εξασφαλίζουν δυναμική και αποδοτική οδήγηση.

Hyundai inster
Φωτογραφίες: Hyundai

Ευρύχωρο εσωτερικό

Το εσωτερικό του Inster είναι σχεδιασμένο με στόχο την άνεση και την ευρυχωρία. Τα καθίσματα της μπροστινής σειράς παρέχουν πολύ εύκολη πρόσβαση, ενώ όλα τα καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν, συμπεριλαμβανομένου του καθίσματος του οδηγού, για μεγαλύτερη ευελιξία. Τα καθίσματα της δεύτερης σειράς αναδιπλώνονται σε ποσοστό 50/50 και είναι συρόμενα και ανακλινόμενα, επιτρέποντας την προσαρμογή του εσωτερικού χώρου ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη. Επιπλέον, οι αυξημένες διαστάσεις του εσωτερικού προσφέρουν βελτιωμένη χωρητικότητα αποσκευών, καθιστώντας το Inster ιδανικό για καθημερινές μετακινήσεις και ταξίδια.

Hyundai inster
Φωτογραφίες: Hyundai

Ασφάλεια και άνεση

Η Hyundai έχει εξοπλίσει το Inster με μια πλούσια γκάμα προηγμένων χαρακτηριστικών ασφάλειας, όπως το σύστημα παρακολούθησης τυφλού σημείου (BVM), το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης (FCA 1.5) και το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας (LKA). Τα συστήματα αυτά προσφέρουν αυξημένη ασφάλεια και άνεση στους οδηγούς, καθιστώντας το Inster ένα από τα πιο ολοκληρωμένα οχήματα στην κατηγορία του.

Hyundai inster
Φωτογραφίες: Hyundai

Παραγωγή και διάθεση

Η παραγωγή του Inster θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2024, ενώ το λανσάρισμα του στην αγορά της Κορέας θα ακολουθήσει αργότερα την ίδια χρονιά, πριν την διάθεσή του στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και στην Ασία. Το Inster Cross, μια πρόσθετη έκδοση με διαφοροποιημένη εξωτερική σχεδίαση, θα ενταχθεί στην γκάμα του Inster στο μέλλον, προσφέροντας ακόμη περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές.

Hyundai inster
Φωτογραφίες: Hyundai

Με το νέο Inster, η Hyundai επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει την κατηγορία των μικρών ηλεκτρικών οχημάτων, προσφέροντας ένα όχημα που συνδυάζει την τεχνολογία, την απόδοση και την πρακτικότητα σε ένα πακέτο που είναι ιδανικό για την αστική ζωή.

Φωτογραφίες: Hyundai

Τεχνικές Προδιαγραφές Hyundai INSTER (*)

Διαστάσεις (mm)

Μήκος: 3.825 Μεταξόνιο: 2.580, Πλάτος: 1.610 Ύψος: 1.575

Χώρος Κεφαλής (mm)

Εμπρός: 1.028 (Με ηλιοροφή: 987) | Πίσω : 982

Χώρος για τα πόδια (mm)

Εμπρός: 1.050 | Πίσω: 885

Χώρος αποσκευών (VDA)

280 λίτρα (έως 351 λίτρα)

Μέγιστο μέγεθος ελαστικού

205/45 R17

Επιλογές Ζαντών

Αλουμινίου 17-ιντσών και 15-ιντσών, Ατσάλινες 15-ιντσών με καλύμματα τροχών

Μπαταρία

Standard: 42 kWh | Long-Range: 49 kWh

Τάση

Standard: 266 V | Long-Range: 310 V

Μέγιστη Ισχύ

Standard: 71.1 kW και 97 PS | Long-Range: 84.5 kW και 115 PS

Μέγιστη Ταχύτητα

Standard: 140 km/h | Long-Range: 150 km/h

0-100 km/h

Standard: 11.7 s | Long-Range: 10.6 s

Προβλεπόμενη μέγιστη εμβέλεια οδήγησης (WLTP)

Πάνω από 300 km (Standard Range)

Στόχος 355 km (Long-Range με ζάντες 15 ιντσών)

Προβλεπόμενη κατανάλωση

15.3 kWh/ 100 km (με ζάντες 15 ιντσών)

AC OBC

11 kW (std)

Χρόνος φόρτισης AC

(σε ισχύ OBC)

Standard: 4 ώρες (16A)

Long-Range: 4 ώρες και 35 λεπτά (16A)

Γρήγορη φόρτιση 10-80%

30 λεπτά και τα δύο μοντέλα, υπό βέλτιστες συνθήκες όταν χρησιμοποιούνται φορτιστές υψηλής ισχύος (DC με ελάχιστη ισχύ 120 kW)

ADAS features

Surround View Monitor (SVM), Parking Collision-Avoidance Assist Rear (PCA-R), Blind-spot View Monitor (BVM), Forward Collision-Avoidance Assist 1.5 (FCA 1.5), Lane Keeping Assist (LKA) and Lane Following Assist (LFA), Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), Safe Exit Warning (SEW), Smart Cruise Control (SCC)w/ Stop and Go, Highway Driving Assist 1.5 (HDA 1.5), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), Driver Attention Warning (DAW), High Beam Assist (HBA), Leading Vehicle Departure Alert (LVDA) and Rear Occupant Alert (ROA), Parking Distance Warning (PDW) Front and Rear, Rear View Monitor (RVM).

Exterior colors

Atlas White*, Tomboy Khaki*, Bijarim Khaki Matte, Unbleached Ivory, Sienna Orange Metallic*, Aero Silver Matte*, Dusk Blue Matte, Abyss Black Pearl, and Buttercream Yellow Pearl.

* Available in two-tone with contrast black roof

Interior colors

Black, Khaki Brown και Newtro Beige two-tone with full cloth trim

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!