F1 - H Audi στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ενόψει 2026

F1 - H Audi στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ενόψει 2026
H γερμανική μάρκα συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει της εισόδου της στη Formula 1 τη σεζόν του 2026.

Η Audi είναι έτοιμη για μία νέα πρόκληση στην ιστορία της στους αγώνες ταχύτητας. Η γερμανική μάρκα θα εισέλθει με τη μορφή πλήρους αγωνιστικής ομάδας το 2026 στη Formula 1 έχοντας εξαγοράσει τη Sauber Motorsport.

Η γερμανική φίρμα βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης των μονάδων ισχύος που θα χρησιμοποιήσει το 2026. Η δουλειά ξεκίνησε την άνοιξη του 2022 στο εργοστάσιο του Νόιμπεργκ στη Γερμανία και σύμφωνα με τους ανθρώπους πίσω από το πρόγραμμα κινητήρων, η πρόοδος είναι πολύ θετική. Μάλιστα, έχουν ήδη γίνει προσομοιώσεις ολόκληρων Grand Prix στους 22 πάγκους δοκιμών που βρίσκονται στο εργοστάσιο.

Audi F1

Ο CEO της Audi Formula Racing, Άνταμ Μπέικερ δήλωσε σχετικά: «Μετά από μόλις δύο χρόνια, η μονάδα ισχύος μας, που αποτελείται από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, τον ηλεκτροκινητήρα, την μπαταρία και τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, λειτουργεί στον πάγκο δοκιμών. Ο επιτυχής συνδυασμός των διαφόρων αυτών στοιχείων σε μια ενιαία μονάδα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και εξαιρετικής ομαδικής εργασίας. Η μονάδα ισχύος της Audi έχει ήδη καλύψει προσομοιωμένες αποστάσεις αγώνα Formula 1 στον πάγκο δοκιμών. Κερδίσαμε απόδοση με τα επιμέρους εξαρτήματα το 2023 και μπορέσαμε να ενσωματώσουμε την εμπειρία που αποκτήθηκε στα επόμενα στάδια κατασκευής παράλληλα. Σημαντικά ορόσημα και στόχοι έχουν επιτευχθεί, κάτι που δίνει σε όλη την ομάδα μια καλή αίσθηση».

Επιπλέον μίλησε για τα επιτεύγματα της ομάδας του στο εργοστάσιο στη Γερμανία από το ξεκίνημα της εξέλιξης της μονάδας ισχύος: «Υπήρξαν ειδικά ορόσημα σχεδόν κάθε μήνα από την έναρξη του έργου την άνοιξη του 2022, για παράδειγμα η έναρξη της κατασκευής για την επέκταση της υποδομής μας, η έναρξη των δοκιμών για τον μονοκύλινδρο κινητήρα, η πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα, του V6 κινητήρα και κάλυψη απόστασης του πρώτου αγώνα με όλο το σύνολο σε λειτουργία. Το γεγονός ότι ολόκληρη η ομάδα μας μπορεί να επικεντρωθεί πλήρως στην ανάπτυξη της μονάδας ισχύος για το 2026 είναι πλεονέκτημα για την Audi. Ο χρόνος που απομένει μέχρι το 2026 αφορά την επίτευξη των αναπτυξιακών μας στόχων όσον αφορά τη μέγιστη συνολική απόδοση. Η διαδικασία εξέλιξης και το διάστημα που ακολουθεί μέχρι τον πρώτο μας αγώνα μας κάνει να ανυπομονούμε».

Audi F1

Ο CTO (Chief Technology Officer)του πρότζεκτ, Στέφαν Ντράιερ, πρόσθεσε: «Δοκιμάζουμε τη μονάδα ισχύος στον πάγκο δοκιμών με διαφορετικές διατάξεις από το τρέχον πρόγραμμα F1, ανάλογα με το σκοπό της δοκιμής. Για παράδειγμα, το Λας Βέγκας είναι ενδιαφέρον για την ομάδα ανάπτυξης μας όσον αφορά τη συνολική διαχείριση ενέργειας. Αρκετές εναλλασσόμενες γρήγορες και αργές στροφές και σχεδόν δύο χιλιόμετρα οδήγησης με τέρμα γκάζι στο Las Vegas Strip παρέχουν το τέλειο περιβάλλον ανάπτυξης για τη λεπτή ρύθμιση του κινητήρα εσωτερικής καύσης και των εξαρτημάτων ERS (Energy Recovery System)».

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Στάθη Κοκκορόγιαννη και Κώστα Παστρίμα να μιλούν για όλα όσα έγιναν στο Grand Prix Ισπανίας και στον κόσμο της Formula 1 τις τελευταίες ημέρες.

Φωτογραφίες: Audi media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!