MotoGP, Ολλανδία: Ο Μπανάια ήταν πρώτος στις χρονομετρημένες δοκιμές

Κώστας Παστρίμας
MotoGP, Ολλανδία: Ο Μπανάια ήταν πρώτος στις χρονομετρημένες δοκιμές
Ο Πέκο Μπανάια με την Ducati βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και το αποδεικνύει την Παρασκευή στο Άσεν.

Η χρονομετρημένη περίοδος δοκιμών του GP Ολλανδίας το απόγευμα της Παρασκευής είναι μια από τις σημαντικότερες του 3ημέρου, καθώς από αυτήν καθορίζονται τα γκρουπ για τα Q1 και Q2 στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου. Επομένως, οι αναβάτες που πήραν μέρος σε αυτήν στο Άσεν γνώριζαν τη σπουδαιότητα και στα τελευταία λεπτά, που έβαλαν μαλακά φρέσκα ελαστικά τα έδωσαν όλα για να εξασφαλίσουν μία θέση στη 10άδα, που παίρνει απευθείας το εισιτήριο για το Q2.

Ο Πρωταθλητής Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Ducati Lenovo ήταν εκείνος που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο σε αυτήν την περίοδο, σημειώνοντας ταυτόχρονα και ρεκόρ πίστας, ακολουθούμενος από τον Μάβερικ Βινιάλες της Aprilia, o οποίος ήταν δεύτερος με πολύ μικρή διαφορά. Ο Άλεξ Μάρκεθ με την Gresini Ducati σημείωσε τον τρίτο χρόνο και ο Αλέιξ Εσπαργκαρό με την άλλη RS-GP της Aprilia Racing ήταν τέταρτος, παρά την άσχημη πτώση του στο τέλος. Τη θέση τους στη 10άδα εξασφάλισαν επίσης οι Μαρτίν, Μ. Μάρκεθ, Μπίντερ, Μπαστιανίνι (είχε κι αυτός πτώση), Ραούλ Φερνάντεθ και Μορμπιντέλι.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό με τη Yamaha πήρε την 11η θέση και θα χρειαστεί να περάσει από το Q1, όπως και ο Πέδρο Ακόστα της GasGas Tech3, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει έναν καλό γύρο στο τέλος και έμεινε στη 15η θέση.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου θα ξεκινήσουν στις 11:50 το πρωί του Σαββάτου.

Αποτελέσματα

fp2

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!