F1 - Φερστάπεν: «Ήταν μία εμφάνιση - δήλωση της κυριαρχίας μας»

F1 - Φερστάπεν: «Ήταν μία εμφάνιση - δήλωση της κυριαρχίας μας»
O Ολλανδός επέστρεψε στις pole position και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο οδηγό.

Την 8η φετινή του pole position και 40ή στην καριέρα του στη Formula 1, κατέκτησε στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας ο Μαξ Φερστάπεν. Ο 26χρονος Ολλανδός συνέχισε το κυριαρχικό του τριήμερο στο Grand Prix Αυστρίας, μετά τη νίκη στον Αγώνα Σπριντ.

Ο οδηγός της Red Bull Racing σημείωσε χρόνο 1:04.314 στην τελευταία του προσπάθεια στο Q3 και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση του grid στον αγώνα της Κυριακής (εκκίνηση στις 4 μ.μ., ώρα Ελλάδας).

«Οι κατατακτήριες κύλησαν πολύ καλά για εμάς. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ορισμένες ρυθμίσεις στο μονοθέσιο μετά τα όσα μάθαμε από τον αγώνα σπριντ και απέδωσαν καλά. Βέβαια η θερμοκρασία στην πίστα ήταν πιο υψηλή σε σχέση με χθες, κάτι που έκανε την οδήγηση πιο δύσκολη. Είχα καλύτερη αίσθηση από το μονοθέσιο σήμερα, μπόρεσα να επιτεθώ περισσότερο στις στροφές. Κάθε προσπάθεια ήταν αποτελεσματική. Ήταν μία απολαυστική διαδικασία», δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής μετά την ολοκλήρωση της μάχης για την pole position.

Σχετικά με το πώς αυξήθηκε η απόσταση της Red Bull από τις υπόλοιπες ομάδες στις κατατακτήριες δοκιμές, σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες, ο Φερστάπεν σχολίασε: «Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που ήμουν στην pole, οπότε τα συναισθήματα είναι απίστευτα. Η ομάδα εργάστηκε πραγματικά σκληρά για να κάνει το μονοθέσιο πιο ανταγωνιστικό. Είναι μία εμφάνιση-δήλωση της κυριαρχίας μας, ελπίζω να το δείξουμε και στον αγώνα της Κυριακής. Θα είναι μία σκληρή μάχη και πάλι αύριο, δεν το σκέφτομαι όμως πάρα πολύ. Είμαι χαρούμενος με την απόδοση του μονοθεσίου μας. Ας ελπίσουμε ότι θα μεταφραστεί και σε ρυθμό αγώνα».

Photo Credits: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!