MotoGP: Ο Μαρτίν πήρε ποινή τριών θέσεων στο grid του Άσεν

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Ο Μαρτίν πήρε ποινή τριών θέσεων στο grid του Άσεν
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας θα εκκινήσει το GP Ολλανδίας της Κυριακής από την πέμπτη θέση αντί για τη δεύτερη.

Ο Χόρχε Μαρτίν της Pramac Ducati θα ξεκινήσει από την πέμπτη θέση στο grid του Ολλανδικού Grand Prix την Κυριακή, καθώς του επιβλήθηκε ποινή από τους αγωνοδίκες της FIM. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος τιμωρήθηκε επειδή θεωρήθηκε ότι οδηγούσε αργά και εμπόδιζε τον Ραούλ Φερνάντεθ στις στροφές 2-3 κατά τη διάρκεια του δεύτερου σκέλους (Q2) της περιόδου κατατακτήριων δοκιμών.

Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι, ως πρώτη παράβαση για τη σεζόν, η κατάλληλη ποινή ήταν η απώλεια τριών θέσεων στο grid. Παρόλο που ο Μαρτίν εμπόδισε τον Φερνάντεθ, βρίσκονταν σε μια ομάδα αναβατών όπου υπήρχε έντονος ανταγωνισμός για το slipstream.

Η ποινή αυτή μετακινεί τον Μάβερικ Βινιάλες στη δεύτερη θέση του grid, ενώ ο Άλεξ Μάρκεθ θα βρεθεί στην εξωτερική πλευρά της πρώτης σειράς. Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό, αν καταφέρει να αγωνιστεί μετά το ατύχημα του στο τελευταίο γύρο του σπριντ -πράγμα αμφίβολο αφού υπέστη κάταγμα στον καρπό- θα ξεκινήσει από την τέταρτη θέση, στην κορυφή της δεύτερης σειράς.

Ο Μαρτίν είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που άλλοι αναβάτες προσπαθούσαν να επωφεληθούν από το slipstream του λίγο πριν το περιστατικό με τον Φερνάντεθ. Η ποινή αυτή αποτελεί πλήγμα για τον Μαρτίν, καθώς η δεύτερη θέση στο grid θα του έδινε πλεονέκτημα στον αυριανό αγώνα. Ο Ισπανός παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, αν και η διαφορά του μειώθηκε στους 15 πόντους μετά την επικράτηση του Φραντσέσκο Μπανάια στο Σπριντ.

Φωτογραφία: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!