MotoGP: Ο Εσπαργκαρό εκτός Ολλανδικού GP λόγω τραυματισμού

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Ο Εσπαργκαρό εκτός Ολλανδικού GP λόγω τραυματισμού
Ο ομάδα της Aprilia δεν θα έχει τον Αλέιξ Εσπαργκαρό στο Άσεν μετά τη σφοδρή πτώση του το Σάββατο.

Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό δεν θα συμμετάσχει στο Ολλανδικό Grand Prix της Κυριακής, καθώς υπέστη σοβαρό τραυματισμό μετά από μια υψηλής ταχύτητας πτώση στον τελευταίο γύρο του Αγώνα Σπριντ, όπως ανακοίνωσε η ομάδα του, Aprilia MotoGP.

Η συμμετοχή του Εσπαργκαρό στον αγώνα του Assen ήταν αμφίβολη από τη στιγμή που έπεσε από τη μοτοσυκλέτα του στη Στροφή 15 και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Οι εξετάσεις αυτές αποκάλυψαν ότι ο Εσπαργκαρό υπέστη απλό κάταγμα στο πέμπτο μετακάρπιο του δεξιού του χεριού. Ο 34χρονος αναβάτης έχασε τον έλεγχο της Aprilia RS-GP στον τελευταίο γύρο του αγώνα σπριντ ενώ μάχονταν για την πέμπτη θέση.

Η κατάσταση του αναμενόταν να αξιολογηθεί κατά τη διάρκεια του warm up, αλλά πριν ξεκινήσει επίσημα περίοδος, η Aprilia ανακοίνωσε ότι ο Ισπανός αναβάτης δεν θα λάβει μέρος σε καμία δραστηριότητα την Κυριακή.

Αυτή ήταν η δεύτερη σημαντική πτώση του Εσπαργκαρό μέσα στο ίδιο Σαββατοκύριακο, καθώς είχε ήδη υποστεί ένα σφοδρό highside στην τελευταία στροφή την Παρασκευή. Παρά τις πτώσεις, είχε καταφέρει να προκριθεί απευθείας στο Q2 και να πάρει την πέμπτη θέση και για τον αγώνα σπριντ και για το κύριο Grand Prix, δύο θέσεις πίσω από τον Μάβερικ Βινιάλες.

Φωτογραφία: Aprilia

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!