Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Ένας στους δύο Αμερικανούς το μετανιώνει

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Ένας στους δύο Αμερικανούς το μετανιώνει
Έρευνα δείχνει ότι σχεδόν οι μισοί ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ θέλουν να επιστρέψουν στη βενζίνη.

Σύμφωνα με τη μελέτη Mobility Consumer Pulse 2024 της McKinsey & Co., το 46% των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στις ΗΠΑ σκέφτονται να επιστρέψουν σε βενζινοκίνητα αυτοκίνητα λόγω της ανεπαρκούς υποδομής φόρτισης. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο του 29%. Πολλοί καταναλωτές αναφέρουν ότι το δημόσιο δίκτυο φόρτισης δεν είναι επαρκές, το κόστος κατοχής EV παραμένει υψηλό και οι περιορισμοί στις μεγάλες διαδρομές επηρεάζουν τις οδηγικές τους συνήθειες.

Φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου
Φωτογραφίες: Ford

Η μελέτη αναφέρει ότι το 35% των παγκόσμιων ερωτηθέντων θεωρεί ότι το δημόσιο δίκτυο φόρτισης δεν είναι αρκετά καλό, το 34% πιστεύει ότι το κόστος απόκτησης EV είναι πολύ υψηλό και το 32% αναφέρει ότι τα EV επηρεάζουν τις οδηγικές τους συνήθειες σε μακρινές διαδρομές. Επιπλέον, το 24% των ερωτηθέντων δεν μπορεί να φορτίσει το αυτοκίνητό του στο σπίτι, το 21% νιώθει άγχος για τη φόρτιση και το 16% αναφέρει περιορισμούς στην κινητικότητα λόγω φόρτισης. Μόνο το 13% δήλωσε ότι δεν απολαμβάνει την οδήγηση ενός EV.

Ford Mustang Mach-E
Φωτογραφίες: Ford

Η επιθυμία επιστροφής σε βενζινοκίνητα οχήματα διαφέρει ανά χώρα. Στην Αυστραλία, το 49% των ιδιοκτητών EV θέλει να επιστρέψει στη βενζίνη, το υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως. Στις ΗΠΑ, το ποσοστό είναι 46%, ενώ στη Βραζιλία είναι 38%. Αντίθετα, χώρες όπως η Ιαπωνία (13%), η Ιταλία (15%) και η Γαλλία (18%) έχουν χαμηλότερα ποσοστά ιδιοκτητών EV που σκέφτονται να επιστρέψουν σε βενζινοκίνητα οχήματα.

Φωτογραφίες: Ford

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!