F1 - Αυστρία: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix

F1 - Αυστρία: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix
Ποιος είναι ο ορθός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί της Formula 1 για να φτάσουν στη νίκη στη μάχη του Red Bull Ring; Ακολουθούν οι απαντήσεις...

Ο ενδέκατος αγώνας της Formula 1 για το 2024 είναι λίγες στιγμές μακριά, με ομάδες και οδηγούς να προετοιμάζονται για το Grand Prix Αυστρίας. Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου μας έδωσαν πρώτη εικόνα για το τι θα δούμε στον αγώνα και οι 71 γύροι που ακολουθούν, αναμένονται με αγωνία.

Από την κορυφή θα εκκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing. O Ολλανδός κατέκτησε την πρώτη του pole position μετά από τρεις αγώνες και θέλει να κερδίσει για όγδοη φορά στο 2024. Δίπλα του θα έχει τον Λάντο Νόρις, ο οποίος θέλει να τον κερδίσει αυτή τη φορά έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες σε μεταξύ τους μάχες. Πίσω τους οι οδηγοί των Mercedes και Ferrari θέλουν να εκμεταλλευτούν κάθε λάθος των πρωτοπόρων.

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των ελαστικών, η πλειονότητα των ομάδων έχει τουλάχιστον από ένα φρέσκο σετ της μεσαίας και σκληρής γόμας. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως κανένας οδηγός της McLaren δεν έχει φρέσκο σετ της σκληρής γόμας ελαστικών. Επιπλέον κανένας οδηγός από την πρώτη 10άδα δεν έχει στη διάθεσή του φρέσκο σετ μαλακής γόμας ελαστικών της Pirelli.

Ελαστικά

Από πλευράς στρατηγικής, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, δίνει ως ιδανική στρατηγική τα δύο pit-stop. Η ιταλική μάρκα προτείνει εκκίνηση με τη μεσαία γόμα ελαστικών με το παράθυρο της πρώτης αλλαγής να είναι μεταξύ των γύρων 18 και 24. Η γόμα που προτείνει για το δεύτερο stint του αγώνα είναι η σκληρή, με τη δεύτερη αλλαγή ελαστικών να είναι μεταξύ των γύρων 45 και 52. Για το τελευταίο stint του αγώνα προτείνει και πάλι τη μεσαία γόμα ελαστικών.

Η δεύτερη ταχύτερη στρατηγική είναι επίσης των δύο pit-stop. Η μόνη διαφορά με την πρώτη είναι η χρήση της σκληρής γόμας για τα δύο τελευταία stint του αγώνα. Τη στρατηγική αυτή μπορεί να ακολουθήσει η Red Bull Racing.

στρατηγικές

To GP Αυστρίας είναι προγραμματισμένο για τις 16:00 ώρα Ελλάδος την Κυριακή. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 15:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Στάθη Κοκκορόγιαννη και Κώστα Παστρίμα να μιλούν για όλα όσα έγιναν στο Grand Prix Ισπανίας και στον κόσμο της Formula 1 τις τελευταίες ημέρες.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari Press Office

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!