ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Πότε θα διεξαχθεί φέτος, πότε το 2025

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Πότε θα διεξαχθεί φέτος, πότε το 2025
O εθνικός μας αγώνας έχει εξασφαλισμένη παρουσία στο πρόγραμμα του WRC έως και το 2027.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, σε εκδήλωση της ΕΚΟ στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώθηκαν δύο σημαντικά νέα για το Ράλλυ Ακρόπολις. Αφενός η επέκταση του συμβολαίου με τον promoter του WRC για δύο ακόμα χρόνια (2026 και 2027) και αφετέρου η επιστροφή στην φυσιολογική του ημερομηνία. Ποια είναι αυτή; Μα τον Ιούνιο, όπως διεξαγόταν πριν από την επιστροφή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2021.

Διετής είναι επίσης η επέκταση της συμφωνίας με την ΕΚΟ, που θα παραμείνει έως και το 2027, Χορηγός Ονόματος και Μεγάλος Χορηγός του αγώνα.

Οι ημερομηνίες του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις για το 2024 και το 2025

Για φέτος γνωρίζουμε εδώ και καιρό την ακριβή περίοδο διεξαγωγής του αγώνα. Από την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου του 2024. Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι ο 10ος από τους 13 αγώνες της σεζόν.

Ράλλυ Ακρόπολις
O Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY, Ανδρέας Σιάμισιης

Για το 2025, ο αγώνας επιστρέφει τον Ιούνιο. Και όπως ειπώθηκε στην εκδήλωση της ΕΚΟ, θα διεξαχθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα. Άρα από την Πέμπτη 26 έως την Κυριακή 29 Ιουνίου 2025!

Η επιστροφή στον Ιούνιο ήταν κάτι που ζητούσε εδώ και καιρό η ελληνική πλευρά και αναμένεται να προσφέρει επιπλέον οφέλη – οικονομικά και αναγνωρισιμότητας – στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Στα τέλη του Ιουνίου έχουν ολοκληρωθεί τα μαθήματα στα σχολεία και οι εξετάσεις, ενώ ακόμα οι περισσότεροι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων δεν έχουν αρχίσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται, το πρόγραμμα του WRC για το 2025 θα περιλαμβάνει 14 αγώνες, με το Ράλλυ Παραγουάης να είναι ένας εξ αυτών.

Photo Credits: EKO

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!