F1 - Χόρνερ: «Ο Νόρις προσπαθούσε να προκαλέσει συμβάν»

F1 - Χόρνερ: «Ο Νόρις προσπαθούσε να προκαλέσει συμβάν»
Την ευθύνη προς τον οδηγό της McLaren Racing προσπαθούν να ρίξουν στη Red Bull Racing, για το συμβάν του 64ου γύρου στο GP Αυστρίας.

Στην αντεπίθεση προσπαθούν να περάσουν στη Red Bull Racing, θέλοντας να προστατέψουν τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός ενεπλάκη σε συμβάν με τον Λάντο Νόρις στον 64ο γύρο του Grand Prix Αυστρίας, με τους δύο οδηγούς να έχουν επαφή.

Οι αγωνοδίκες έκριναν πως ο Ολλανδός είχε ευθύνη για τη σύγκρουση με τον οδηγό της McLaren Racing και του επέβαλαν ποινή 10 δευτερολέπτων στο χρόνο του. Ωστόσο αυτό δεν είχε κανέναν αντίκτυπο, μιας και δεν του κόστισε καμία θέση.

Όπως ήταν λογικό από το στρατόπεδο της βρετανικής ομάδας υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για την οδήγηση του Φερστάπεν. Μάλιστα ο επικεφαλής της, Αντρέα Στέλα, άφησε υπονοούμενα περί εύνοιας από την FIA προς τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Στη Red Bull Racing δεν άρεσε η ποινή στον Φερστάπεν και προσπάθησαν να «θολώσουν» τα νερά. Ο επικεφαλής των «ταύρων», Κρίστιαν Χόρνερ, υπερασπίστηκε τον οδηγό του και επιχείρησε να ρίξει την ευθύνη στον Νόρις για την κατάληξη της μάχης με τον Φερστάπεν.

«Είχαμε τον αγώνα υπό έλεγχο, είχαμε μια διαφορά της τάξης των 8 δευτερολέπτων και μετά το τελευταίο μας pit-stop η διαφορά μειώθηκε σημαντικά. Ο Λάντο είχε το πλεονέκτημα φρέσκιας γόμας σε πιο κρύες συνθήκες από αυτές που περιμέναμε αλλά παραβίασε τα όρια πίστας 4 φορές κι έτσι θα έπαιρνε ποινή 5 δευτερολέπτων. Στη μάχη τους ήταν σαν ο Νόρις να προσπαθούσε να προκαλέσει συμβάν στη στροφή 3. Ήταν πολύ εκνευριστικό. Ήταν πολύ εκνευριστικό για τον Μαξ, αλλά στην τελική καταφέραμε να ανοίξουμε τη διαφορά στο πρωτάθλημα αν δεν πήραμε τους βαθμούς που θέλαμε», είπε ο Βρετανός.

Φωτογραφίες: getty images/redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!