Μετρό Θεσσαλονίκης: «Διώχνει» τα λεωφορεία από το κέντρο της πόλης

Μετρό Θεσσαλονίκης: «Διώχνει» τα λεωφορεία από το κέντρο της πόλης
Τι προβλέπει ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Θεσσαλονίκης μετά την έναρξη λειτουργίας του Μετρό.

Τον Νοέμβριο θα γίνουν τα πρώτα δρομολόγια στο Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση στους κατοίκους της πόλης. Το βασικό τμήμα της γραμμής 1 περιλαμβάνει 13 σταθμούς: Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός - Δημοκρατίας - Βενιζέλου - Αγία Σοφία - Σιντριβάνι - Πανεπιστήμιο - Παπάφη - Ευκλείδης - Φλέμινγκ - Ανάληψη - 25ης Μαρτίου - Βούλγαρη - Νέα Ελβετία).

Εντός του 2025 αναμένεται να είναι έτοιμοι άλλοι πέντε σταθμοί στην επέκταση προς Καλαμαριά (Βούλγαρη, Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη, Μίκρα).

Όταν αρχίσουν τα δρομολόγια και μειωθεί η κίνηση στους δρόμους στις περιοχές από τις οποίες θα διέρχεται το Μετρό, θα αποσυρθούν αρκετά από τα λεωφορεία, προκειμένου να διατεθούν σε άλλες γραμμές του ΟΑΣΘ.

«Η ολοκλήρωση των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στον σταθμό της Νέας Ελβετίας, σε συνδυασμό με τον τερματικό σταθμό του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, θα μας επιτρέψουν να προχωρήσει η συνολική αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της πόλης. Στόχος μας είναι να απελευθερωθεί από λεωφορεία το κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι υπόλοιπες περιοχές από τις οποίες θα διέρχεται το μετρό, καθώς η χρήση τους δεν θα είναι αναγκαία. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν ήδη αρχίσει να απολαμβάνουν τα οφέλη της αλλαγής του συγκοινωνιακού χάρτη και με τα ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία έχουν μπει στην κυκλοφορία, ενώ με την παράδοση του Μετρό, θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για Δημόσιες Συγκοινωνίες ευρωπαϊκού επιπέδου», δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος.

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ο κ. Ταχιάος συμμετείχε μαζί με τον αρμόδιο Υφυπουργό για τις Μεταφορές, Βασίλη Οικονόμου, σε σύσκεψη για τον συντονισμό των δημόσιων συγκοινωνιακών φορέων ενόψει της λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης. «Το Μετρό είναι μπροστά μας και ο Νοέμβριος είναι η δεδομένη στιγμή που ξεκινάει η λειτουργία του. Μέχρι τον Νοέμβριο, όμως, διευθετούμε όλες τις λεπτομέρειες και έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα. Θα παρουσιάσουμε τον νέο συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης που φυσικά, εμπεριέχει το Μετρό και όλες οι Δημόσιες Συγκοινωνίες θα είναι προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα. Αυτό που εμείς θέλουμε να πούμε στον πολίτη της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής είναι ότι μια νέα εποχή είναι μπροστά μας. Έχουμε κάνει πολλή δουλειά αθόρυβα, ωστόσο, το αποτέλεσμα θα τους εκπλήξει ευχάριστα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!