Ζελένσκι: Fake news η αγορά από τη σύζυγό του της νέας Bugatti έναντι 4,5 εκατ. ευρώ

Newsroom
Ζελένσκι: Fake news η αγορά από τη σύζυγό του της νέας Bugatti έναντι 4,5 εκατ. ευρώ
O πόλεμος προπαγάνδας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ενέπλεξε το νέο hypercar της Bugatti, την εντυπωσιακή Tourbillon.

Στις 20 Ιουνίου η Bugatti αποκάλυψε το αυτοκίνητο που διαδέχεται τη Chiron. Η Tourbillon διαθέτει υβριδική τεχνολογία, συνδυάζοντας έναν V16 κινητήρα βενζίνης με μπαταρία και ηλεκτροκινητήρες, για συνδυαστική ισχύ 1.800 ίππων!

Το κόστος της πλησιάζει (ή και ξεπερνάει ανάλογα με τα έξτρα) τα 4 εκατ. ευρώ, ποσό που θα δώσουν μόλις 250 άτομα, καθώς σε αυτό τον αριθμό θα περιοριστεί η παραγωγή της.

Τις προηγούμενες μέρες κυκλοφόρησαν στα social media φήμες ότι ένας από τους πρώτους που παρήγγειλαν την Tourbillon είναι ο Ολένα Ζελένσκα, σύζυγός του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Μάλιστα δημοσιεύτηκε το σχετικό έγγραφο της παραγγελίας, με τελική τιμή στα 4.462.400 ευρώ! Στα post εμφανιζόταν ένας «υπάλληλος» αντιπροσωπείας της Bugatti, ο οποίος επιβεβαίωνε την παραγγελία του γαλλικού hypercar από την Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας.

Όμως δεν ήταν δύσκολο να αποδειχθεί πως επρόκειτο για deep fake, με το βίντεο με τον υπάλληλο της Bugatti να είναι προϊόν ΑΙ. Με ανακοίνωσή της, η αντιπροσωπεία της Bugatti στο Παρίσι κάνει ξεκάθαρο ότι δεν έχει δεχτεί καμία τέτοια παραγγελία και ότι το έγγραφο είναι πλαστό.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το Κέντρο Αντιμετώπισης Παραπληροφόρησης των ουκρανικών αρχών, κάνοντας λόγια για ρωσική προπαγάνδα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!